lauantai 21. toukokuuta 2016

Yhdessäpuolue ja yhdessäperhe ja yhdessä-kaikkea-mahdollista - viikko!


Näitä mä kattelin aamulla. Latasin kyllä kahvinkeittimen ja itteni sitten sillä kahvilla ennenkun ryhdyin hommiin. Oli kuulkaas aika hieno tunteisiin vetoova hetki, kun aamuaurinko paisteli, linnut lauleli akkunasta ja mie se hyräilin Elämä se on kuin silikkiä vaan... Maagista.

Niin se vaan on mennyt tämäkin viikko niin jotta soi! Lähdetääns purkaan pakettia takaperin ja kerrotaan, että tänäpä oli sitten Ravintolapäivä ja minä mun yhdessäpuolueeni (tiedän, niin raivostuttava sanahirviö, että sitä nyt vaan on ihan pakko käyttää *virn* ! ) kanssa olin meidän kaupungin torilla ruokia tarjoamassa. Kyllä vain! Ihmiset oli vissiin vähän ihmeissään, kun yleensä on ollunna hernekeiton tai makkaran tapaista särvintä , mutta nyt oli oikein viiden ruokalajin ateriaa tyrkyllä. (Ei siinä, että hernekeitossa ja makkarassa mitään vikaa olisi, ei suinkaan, itse tykkään ainakin ihan hulluna kummastakin!) Ja vaikka itte kehunkin (ja itten kannattaa aina kehua, koska parhaiten tietääkin!) niin kylläpäs me oltiinkin saatu niin herkkuja aikaiseksi, että ihan kielen vei mennessään (siis pitihän sitä tietää mitä myi, ehh). Meillä oli juureskeittoa, kylmäsavulohileipiä, nyhtöpossua, kinkkupiirakkaa ja suklaapiirakkaa. Kaik oli ite väännetty ja ihmiset ainakin kehuivat kovasti makuja! Ja niin oltiin kuulkaa itteitteitte-meiningillä liikkeellä, että tarjottiin simaakin, joka oli siis itte tehtyä. Että oli meinaan suomalaista ja täkäläistä ja mitälie-läistä!

Ja koska kyseessä oli mun eka Ravintolapäivä evö ja -hei tadaa- eka puolueen kanssa yhdessä häärätty juttunikaan evö, niin odotukseni oli jotain ummetuksen ja rippendaalin väliltä, kun en tiennyt yhtään mittään mistään ja mietin kaatosateita ja hygienia-asioita ja kaikkia semmosia noita pienempiäkin juttusia. No hei haloo! Aurinko paisto niin ettei mitään rajaa, mie ja kaikki muutkin oltiin niin hygieenisiä että en edes kansanedustajaa pystynyt kättelemään koska steriilit hanskat ja meidän jengi oli ihan liekeissä koko meiningistä, ettei meinattu lähteä torilta kulumallakaan - siis vaikka toriaikakin oli jo päättyny niinku.  Että jos mietityttää joku tommonen yhdessätekemine, niin  suosittelen. To-del-la-kin.

 
Tässä niinku kaikki vielä edessä. Ja kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan olin liikkeellä jo! Iik!


Jos joku halluu raikkaan lohisörsselöisen ohjeen, joka maistuu aika ihanalta kuulkaa ulkoilmassa ruisleipäsen päällä, niin tässä se tuloo:

Creme fraisea, salaattijuustoa (muussaa haarukalla), kylmäsavulohta (silppua), tuoretta kurkkua (raasta), mustapippuria, limen ja sitruunan mehua, tilliä (päälle). Tee soosi, anna tekeytyä jääkaapissa joku tunteroinen jos on aikaa. Laita leivälle. Sitte sitä kuuluisaa ääntä kohti vaan!


 
 

Sitte aikasemminki viikolla, vaikka oli kehveliäkin keliä, niin oli kaunistaki. Kyä niin oltiin pihalla!


Tulpperoiset kukkii vihdosta viimein, kun ne meinas jäädä iha jonnekki entiäminne, varmaan eilistä päivää ettimään.


Jonain iltana oon tuntenu suurta tarvetta ottaa ittestäni kuvan vielä saunan jälkeen illanpuhteina, tais olla torstai-ilta, kun kattelin että kas täysikuu möllöttää ja menin hakeen kuvauslaitetta (siis puhelinta). Ja sitten olin ihan että mitä hel...meilevää tää nyt on, kun kuu oli kadonnu! Joku pilvi sitte päätti just sillon tulla siihe.


Tsööses mää innostuin yks päivä noista hiekkamuoteista ja muutenkin kaikesta rakentelusta. (Lapsekki sai kyllä osallistua). Unohdin vaan että meillä on kaks ihan kahjoa koiraa. Niitten piti sitte joka kerta juosta hiekkaläjän läpi kun selkäni käänsin. Lasten mielestä se oli tosi hauskaa. Mää pystyin kyllä hyvinki pidätteleen iloani.Ja loppuun viä tämmöne mainos, joka siis ei oo mikään maksettu mainos. Mutta tein Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoilla yks ehtoo sämppejä ja jostain ihmeen syystä (siis kaikki kunnia taikinalle, koska mää niin tierän itteni) kaikki sämpylät muotoutu ihan kuin oikeiks pyörylöiks. Ja makukin oli niin nannaa, että lapset arvotti pullaakin makosemmaks leipomukseks nämä. (Joku vois tietysti ajatella, että siihenny riittää vaan huono pullantekijäki, mutta kuitenki.). Suosittelen!

Ja nyt mää suosittelen ittelleni kahvimukillista, koska Suomi näyttää olevan häviöllä jääkiekossa ja emmää tätä muuten kestä. Osa porukasta on kattomassa elokuvissa Angry Birdsejä , joten hieno lauantai, ilman muuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti