maanantai 23. toukokuuta 2016

Rakastathan elämää yhtä paljon kuin se sinua

Heti alkuun pieni karmaiseva tehtävä. Jos tietäisit että elämäsi olisi lopuillaan melko pian, niin mitä haluaisit vielä tehdä? Mitä asioita ajattelisit, että olisinpa silloin toiminut niin enkä noin? Mistä olisit erityisen tyytyväinen?


(joko mietit?)

Kyllähän me kaikki tiedämme, ettei aikamme ole täällä rajatonta, mutta vaikka tiedämme sen , niin moniko oikeasti käsittää sen (olematta siinä nimenomaisessa sydäntä särkevässä tilanteessa). Kyllähän sitä naistenlehtiä (ja blogeja, heh) myöten tehdään to do -listoja ja vaikka mitä unelmakarttoja, mutta kuka oikeasti jokapäiväisessä elämässään toimii niin, että miettii mikä täällä loppujen lopuksi on sitä tärkeintä ja mikä vaan arvokkaan elämän tuhlaamista ihan höpönlöpöön.

Jos oikeasti haluat laittaa jouluvalot jo elokuussa tummuvien iltojen iloksi, niin laita! Iloitse! Fiilistele!

Jos oikeasti haluat elää vähemmällä ja vaatimattomammin ja laittaa rahasi vaikka johonkin muuhun, tai ostaa sillä vaikka sitä ajatteluaikaa itsellesi, niin heittäydy! Elä! Hymyile! Nauti!

Jos oikeasti haluat sanoa mielipiteesi jollekin päättäjälle itselleen, niin ota näppäimistö esiin ja laita sähköpostia ajatuksen kanssa menemään. Sano! Kerro! Ihminen se päättäjäkin on, kuten sinäkin ja luultavasti raikas tuulahduksesi postien joukossa on juurikin sitä mitä tarvittiinkin!

Jos oikeasti haluat mennä nurmikolle makoilemaan ja katselemaan pilviä, niin älä välitä fiinisti pöytään kokoontuneista kahvivieraista! Sinne vaan! Kutsu heidätkin mukaan! Naura! Naura lujaa!

Jos oikeasti haluat tehdä jotain, sanoa jotain, tuntea jotain - niin tee, puhu, tunne! Sinun elämäsi!

Sinun päätöksesi.


Sinä olet tietysti ilman omia ansioitasi tähän maailmaan tullut, mutta sen jälkeen kaikki on vähän kuin sinun omilla harteillasi. Saat kielen - käytätkö sitä oikein? Kenelle puhut? Kenelle mökötät? Puhutko rumia? Sanotko kivoja? Miksi?


Saat maaltasi paljon: pääset neuvolaan, terveystarkastuksiin, hampaasi tarkastetaan, opit kasveista, historiasta, opit numeroista ja muista ihmisistä. Mitä teet sillä tiedolla? Etkö käytä sitä? Haluatko sitä lisää? Etkö arvista tietoa - tai tiedonhalua- vai arvostatko?


Saat mahdollisuuden elää suhteellisen turvallisessa maassa, suhteellisen puhtaassa ympäristössä, suhteellisen sivistyneiden ihmisten keskellä. Mitä teet sinun omalla mahdollisuudellasi? Otatko kaiken mitä saat, jättämättä mitään jälkeesi? Oletko tyytyväinen? Muutatko maailmaa, edes yhden ihmisen verran?

Maailma ei ole sinulle mitään velkaa, mutta sinä olet maailmalle. Elämälle. Sinä olet sille velkaa sen, että elät sen hyvin! Elät parhaan mahdollisen sinun elämäsi. Sillä kaikesta huolimatta se on ainoasi.

3 kommenttia:

 1. Voi apua, hyvä teksti!

  Mä aloin itse miettimään samaa kun luin tämän ja nyt just mulla on sellanen olo, että tekis mieli toteuttaa kaikki unelmat ennenkun täältä kuolla kupsahtaa (kauheeta!) :D

  Jospa aloitan jostain ihanimmasta haaveesta ♡ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja joo, kyllähän se vähän aina yhtäaikaa aiheuttaa kylmiä väreitä ja innostaa (toivon mukaan), kun noita miettii. Kannatan ehdottomasti toteuttamista! Ihania alkukesän päiviä sinne :) <3

   Poista