perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kupla heittää sua reseptillä *spläts*

Basilika-pasta porkkanalla
 
Tarvitsemasi määrä jotakin pastaa
suolaa
öljyä (rypsi tai oliivi)
tuoretta basilikaa
porkkanaa
sipulia
parmesaani-juustoa
(Barilla-tomaattikastiketta
mieluiten pelkkää tomaattia sisältävää)

 
Keitä pasta ohjeen mukaan (minuuttia vähemmän kuin mainittu aika, jos haluat hifistellä) runsaasti suolatussa vedessä (italialaisten tapaan suolaa on sydänkohtauksen verran, mutta laitetaan me sen verran kun sielu antaa myöten).
 
Pastan kiehuessa raasta porkkanaa, pilko sipulia (valkosipuliakin jos haluat). Laita pannulle tilkka öljyä miedolle lämmölle, liipase sipulit ja porkkanaraaste siihen. Jos haluat käyttää pastakastiketta, niin lisää sitä kuullotettujen sipuleiden ja porkkanoiden päälle pari ruokalusikallista.
 
(Pastan valmistuttua kaada vesi lävikön läpi pois) repele basilikan lehtiä pastan sekaan muutama kappale, lorauta tilkka öljyä myös ja sekoita.
 
Kaada pastat pannulle porkkana-sörsselin päälle ja sekoita.
 
Tarjoile heti, raasta parmesaania hippusen verran erikseen jokaisen annoksen päälle.



 
P.S. Elämän kulkua on yleensä mahdoton määrittää, kuoleman todennäköisyys on suht korkea meille jokaiselle. Silti toisten poismeno koskettaa jostakin syvältä sielusta, olkoonkin että ihan mitään jokapäivän tuttuja ei oltaisikaan oltu. RIP Prince, joka antoi musiikin kasvuvuosilleni. Purplerain drops falling down forever.


2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta kuvien perusteella :) *kuola valuu*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää omastakin mielestäni :D Yleensä tykkään aika mausteisesta ruuasta ja alkuun tuntui epäuskoiselta että eikö tähän laiteta mitään kunnon aineksia sekaan, mutta basilika on voimakkaan makuista (ja hajuista, lapset vieroksui hajua mutteivat makua)ja sipuli ja porkkana sitten antaa siihen sellaista makeutta jotenkin. Ihan sairaan hyvää, eikä kestä kauaa tehdä (sen verran kun pasta nyt kiehuu). :D :D

      Poista