keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kehtaanpa kansoittaa tätä maailmaa

Kuvahaun tulos haulle hilarious big family pics

Yle uutisoi isojen lapsiperheiden saamista mukavitsikkäistä heitoista, jotka eivät aina jaksais niin naurattaa haastateltua perhettäkään.
 
Heti iski semmonen I feel you -fiilis tähänkin emäntään. On meinaan tässä vuosien varrella saanut kuulla ties vaikka mitä, kaikkea ei enää edes yhdellä istumalla muistakaan tässä.
Tuntemattomien lausahdukset on ihan oma lajinsa, koska silloin tuntuu että ihmiset ihan aidosti ihmettelevät asiaa ja se on helpommin ymmärrettävissä ja jatkosta riippuu sitten se onko kysyjä luonteeltaan moukka vai vaan hämmästyksissään pidätyskyvytön.

"Oho onpas siinä paljon lapsia!" Onko? Apua miten mää en oo aiemmin huomannu... mistä nää on tähän tullu!?
"Onko nämä kaikki sun?" Eikun löysin tuolta pihalta ja raahasin tänne kauppaan. Haluuks yhden?
"Oot varmaan perhepäivähoitaja!" Ei kun eiks niillä ole niitä vapaapäiviäkin? Mun duunissa ei ole niitä. I take the hard way you know, or no way.
"Tuliko useampi kerralla? Täyty tulla!" Joo, niitä kato vaan putkahteli ja vielä ihan eri kokoisinakin! Eiks oo ihmeellistä!
 
No heh heh, oikeasti esimerkiksi vanhemmat ihmiset jotka kommentoivat lapsimäärääni vaikka kaupassa, ovat yleensä ihan aidosti ihastuneita ja sanovat jotakin rohkaisevaakin vielä päälle. Se tuntuu aina hyvältä ja jotenkin saa aikaan sellaisen oman paikkansa tässä sukupolvien ketjussa, jossa joskuskin oli aika isoja perheitä vähän siellä sun täällä.
 
Ärsyttävyyskynnyksen ylittää sen sijaan tuntematonkin melko helposti kommentoidessaan ison perheen mukanaan tuomia sivuoireita, eli esimerkiksi isoa autoa tai niitä jättisuuria kauppaostoksia. Ihan kuin minun täytyisi kuljettaa kaulassani varmuuden vuoksi aina lappua, jossa lukee, että vaikka satunkin sillä hetkellä olemaan yksin liikenteessä, niin älkää huoliko: kotoa löytyy kyllä näille ostoksille syöjiä joten suotta pelkäätte minun hankkivan näitä vain itselleni, kiitos kuitenkin vaivannäöstänne asioideni suhteen. En ole myöskään kuullut mahdollisesta maailmanlopusta tai yleislakosta, enkä siis hamstraa tarvikkeita niitä ajatellen. Aion myös tulla täyttämään kärryt saman näköisiksi parin päivän päästäkin uudelleen.
 
Tyystin toisenlaisen tunnekuohun (eli vitutuksen) saa aikaan nämä rakkahat tutummat ihmiset. Kylänmiehet ja -naiset, jotka huomauttelevat kerta toisensa jälkeen asioista, kuin olisivat jotenkin parempia ihmisiä yhtäkkiä ja sillätavalla suorastaan velvollisia kertomaan juuri meille ja juuri siinä, kuinka elämässämme on jotakin huomautettavaa. Koska ilmiselvästi emme itse ole senvertaa järjissämme, että ymmärtäisimme ylipäätään itse yhtään mitään.
 
"Ei taida olla muita harrastuksia teilläpäin?" Eikä teilläkään, ilmiselvästi. Mulkvistin alkeet 1 ja 2 läpikäytynä ja nyt iskenyt turhauma?
"Eiks teillä oo telkkaria jota voisitte kattoo mieluummin?" Mieluummin kuin mitä? Sano vaan! Katsotko SÄ mieluummin telkkaria vai??!
"Joko on kylvöt tehty?" Tepastele vain omilla pelloillas äläkä tule mun mailleni tallaamaan!
"Eiks tällevuodelle oo tulossa muka yhtään?" Niin, etkö sääkään nyt mitään saa aikaiseks?!
"Ooksää taas raskaana?" Ooksää edelleen tyhmä?
"Ooksää taas raskaana vai ooksää vaan lihonu?" Ooksää vaan tyhmä vai vielä idioottikin?
"Muistaksää näitten nimiäkään?" Me päätettiin numeroida ne, niin on kätevämpää.
"Mää en enää ymmärrä kun luulis että vähempikin riittäis" Mää en ymmärrä, että miten tää on sun asias alunperinkään?
"Kuka nää kaikki ruokkii?" Joulutonttu? Emmää tiä! Mennääks kysymään?!
"Mää en jaksais" Kiva kun päätit avautua ja vielä ihan  kysymättä. Ja ihan hyvä että sulla ei sitten ole näitä enempää, kun olet tuolla tavalla rajoittunut.
"Mää en haluais" En ollut aikeissa lahjoittaa näistä yhtäkään sulle, että siinämielessä nou hätä.
"Mää en kestäis" Sehän on sanomattakin selvää. Thank God mää en ole sää!
 
 
 
Tokihan sitä huumoria saa heitellä, ainakin kevyesti ja ainakin minulle. Mutta senverta kannattaa pitää mielessä, että minä myös saan silloin sen oikeuden vitsailla takaisin. Tähän mennessä olen vain muutaman kerran käyttänyt sanallista tikkuani tökkäämiseen, sillä yleensä annan mennä kaiken sinne samaan paikkaan minne kaikki muukin kakkapöly tässä maailmassa menee. Joskus kun oikein sattuu sama ihminen kymmenettä kertaa jankuttamaan jotakin neronleimaustaan, niin saatan taputtaa ymmärtävästi olalle ja todeta että tähän on ihan tarkoituskin, ettei juuri hänen geeninsä ole jatkaneet elämäänsä sen pidempään. Kaikkien kannalta kattokaas parempi niin, että vaan hyväks jo havaitut jatkaa voittokulkuaan. Heikompi aines surkastuu sitten ajanmyötä vallan pois.
 
No ne loput, jotka ottaa asiasta vaan sen hauskan humoristisen puolen esiin (koska sitähän tässä elämässä kyllä riittää ja sitä pitääkin jakaa kaikille, koska kunnon nauruilla jaksaa olla aina enempi positiivinen ja sitä tässä maailmassa on ihan liian vähän, myönteistä asennetta ihan kaikkeen suhtautumisessa) tietää, että kyllä minä annan kaikkien kukkien kukkia. Olkaa ihan rauhassa minkälaisen perhekoon puolella tahansa ja hymyilkää jatkossakin meidän karavaanin nähdessänne! Koska meidän elämä on kaikesta hälinästä ja meiningistä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) täynnä maailman parhaita hetkiä joka ikinen päivä ja me ei välttämättä huomattais muuten sitä tosiasiaa, että kaikilla ei näin ole. Koska jostain syystä meidän elämä on sen verran täyteläistä, että ei olla ehditty murehtiin muiden ollenkaan! Mutta kun asianne esille otitte, niin suon aina silloin tällöin teillekin pienen ajatuksen ja toivon pikaista käännettä parempaan.
 
With lööööv...
 

kuvat  täältä

8 kommenttia:

 1. Mitä tähän ny sit vielä sanois: "siis kaikki poikia??? KAIKKI?" :D :D "Jääkiekkoketju sulla sitten valmiina" :D :D Kun ei nyt satu tulemaan kuin samaa ja yhtä ja ainoaa sukupuolta, niin minkäs sille voi, niin "seuraava on sitten tyttö" :D Just joo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan ihmisten järkytyksen kun kolmen tuttären ja yhden pojan jälkeen meille odotettiin seuraavaa: "Siis MINKÄTAKIA NYT ENÄÄ??". Teki mieli sanoa että hyvä niitä on olla varalla... :D voi Kittaseni, sä niin tiedät mitä tää on<3<3<3

   Poista
  2. Muistan ihmisten järkytyksen kun kolmen tuttären ja yhden pojan jälkeen meille odotettiin seuraavaa: "Siis MINKÄTAKIA NYT ENÄÄ??". Teki mieli sanoa että hyvä niitä on olla varalla... :D voi Kittaseni, sä niin tiedät mitä tää on<3<3<3

   Poista
 2. Voi, että uskon kuinka ikävää on kun esimerkiksi tuntemattomat tulevat huomauttelemaan asiasta.

  Vähän sama asia kun lapsettomat ihmiset antavat neuvoja miten lapseni kanssa pitäisi tehdä tai äitini kertoo kuinka minun pitäisi tehdä sitä ja tätä lapseni kanssa, koska se on toiminut minuunkin kun olin pieni.. Ai, että :z

  Mutta sä saat olla onnellinen, että sulla on paljon lapsia. Toiset kun eivät niitä saa vaikka haluaisivatkin.

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus.♥
  Meillä on kuulemma jalkapallojoukkue jonka kanssa voidaan lähteä pelailemaan kunhan ensin ahtaudumme "pikkubussiimme", vaikka kuulemma tarvitsisimme oikein linja-auton. Ja mitä näitä kaikkia nyt onkaan. Ja just tuo "mä en jaksais", no onneks hänen ei tarvii. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on kolme poikaa jotka ovat syntyneet esikoinen ja kaksoset. Olisin halunnut myös lisää lapsia, mutta molempien työttömyys sai minut silloin sitten järkiini. Ei olisi ollut meidän tilanteessa järkevää. Kaksosten jälkeen meiltä kyseltiin, että entä seuraavalla kerralla, lisäättekö yhdellä vai tuplaatteko? Juu, sitä rupesin myös miettimään, että entäs jos niitä on taas enemmän kerralla. Oli aika rankkaa kuitenkin silloin. Onneksi tämä on asia, jonka voi jokainen itse päättää ja valita. Paitsi tietysti ne, jotka ovat lapsettomia ilman omaa tahtoaan. Voimia jokaiselle oman perhemuotonsa valinneelle.

  VastaaPoista
 5. Tää oli niin piristävä postaus! 😀
  Teki niin tai näin, aina se jollekin on väärinpäin ☺

  VastaaPoista
 6. Mä en nyt jaksa kirjautua, mutta hyvä postitus! Ja mua ihan naurattaa, noita kommentteja kun on tullut meillekin vaikka meillä on vain kolme. Niin se vaan menee, että lasten määrä lisääntyy mutta näiden kommentteja heittelevien viisaus ei sitten millään. t. Janni

  VastaaPoista