tiistai 22. maaliskuuta 2016

Rakas rasisti

Ajattelin kirjoittaa, koska ilmiselvästi olet jo kaivannut kuulla kuulumisiani.
Aloitetaan minusta.
Minä tunnen suurta inhimillisyyttä pakolaisia kohtaan. Se on tunne joka ei välttämättä tule äkkiseltään ja ensimmäisenä, mutta se on kuitenkin aina se joka ratkaisee (jos ratkaista tarvitsee). En koe olevani - enkä tiedä maailmassa kenenkään muunkaan olevan - sellaisessa asemassa, että voisin määritellä ihmiset jonkinlaiseen arvojärjestykseen pelkästään sen vuoksi missä maassa ovat syntyneet. Ihmisten taitoja, tietoja, kykyjä ja vaikka luonteenpiirteitä voi mitata monella tapaa, mutta ihmiset ovat ihmisiä eikä se asia miksikään siitä muutu vaikka kuka huutaisi rajoja kiinni. Eli olemme sinun kanssasi, rakkaani, aivan nenät samaan suuntaan.
Tietenkään minä en salli kenenkään tekemiä rikoksia, en kenenkään julmia sanoja tai solvauksia, en kenenkään aiheuttamaa väkivaltaa tai sen pelkoa. Toivon todella, etten tunne yhtäkään sellaista ihmistä, jonka mielestä mikään teko millään tavoin suurenee tai pienenee, tekijästä riippuen. Kommenttiboksiin saa ilmoittautua, jos tällaiseksi tunnustautuu! Rikoksista kuuluu rangaista, aina. Minusta Suomen koko rangaistusjärjestelmä vaan on jonkinlainen sekoitus ylikehittyneiden hyysääjien ja jonkinmoisen kapeakatseisen lainvalvojien välillä. Fokus on tekijässä, vaikka pitäisi olla teossa. Teot, mitä ne ovatkaan, eivät ole takaisin otettavissa, joten asia on hyvin yksiselitteinen mielestäni. Sen sijaan jos aletaan tutkiskella joka kerta tekijää yksittäisenä tapauksena, vyöryy kaiken maailman Empatia Symposiumit paikalle ja kohta sitä saa lukea lehdistä, kuinka enempiin rikoksiin syyllistynyt pääsi vähemmällä, koska ne nyt vaikuttivat tuomioon alenevasti - ja muita täysin käsittämättömiä tuomioita. Tämähän ei saisi olla totta, eihän?! Vaan kun on. Voinet olla kanssani samaa mieltä tästäkin, vai mitä? Tuskin sinunkaan mieltäsi hivelee väkivalta, sen pelko tai sen kohteeksi joutuminen? Olemme siis edelleen yhtä rintamaa, sinä ja minä.
Minä olen ollut koko ajan (kun tämä asia pinnalla keskusteluissa on ollut)  hyvin avoin tämän asian suhteen, että mitä mieltä minä olen. Yhden ainoan kerran minua on sanottu suoraan sillä nimellä. Sillä joka alkaa s-kirjaimella.  Kuulin, että minunlaiseni haluavat tulla raiskatuksi ja haluavat että jonkun kulttuurieron takia me suomalaisen kulttuurin (mitäseikinäonkaan? kännääminen? ei-kirkossa-käyminen? masentuminen ja vähän lisää kännääminen? ) ylläpitäjät taivumme vieraan kulttuurin alle omamme unohtaen. Miksi sinä, sen suomalaisen suojeltavuuden kuva, mietit noin sinun maannaisestasi? Eikö rasismiksi sanottu puhteilusi siis johdukaan vihastasi tiettyä kansallisuutta kohtaan, vaan se onkin vihaa sellaisia ihmisiä kohtaan jotka on mielestäsi... no... idiootteja? No mutta, sittenhän me todellakin olemme samaa mieltä, sillä tunnen täysin samoin. Pahoittelut tässä tapauksessa rasisti -nimityksen käytöstä, koska ethän sinä ole rasisti laisinkaan. Oletkin vain ihmisiä mielipiteiden mukaan kategorisoiva tyyppi, kuten me meikäläisetkin pruukaamme olemaan. *fistbumb* Ihan tosi iso hatunnosto kuitenkin sinulle siitä sosiaalisesta nopeudesta, joku voisi puhua jopa ylinopeudesta, jolla olet ehtinyt tutustua jokaikiseen maahanmuuttajaan ja toteamaan heiltä tämän niin totaalisen tyhmyyden että eihän siinä muuta voikaan kuin toivoa että mänis pois jonnekin pimiään luolaan ja pysyis siellä niin kauan kuin happea riittää hengitettäväksi asti tällä telluksella. Ihan samalla tavalla minä kuule mietin Donald Trumpista.  Että me ollaan niin yhdestä puusta veistettyjä sun kanssas!
Sitten vielä loppuun tämä tällainen vähän ikävämpi osio, mutta kai me tämä kestetään, yhdessä, kuten kaikki muukin. Kun sinä niin  sanot, että minä täällä pienessä kyläpahasessa kotiäitinä kupsatessani olen jotenkin vastuussa siitä, että jossain muualla päin Suomea tapahtuu jotain rikollista jollekin, mutta vain maahanmuuttajien toimesta, suomalaisten teoista minä en ole vastuussa (tässä on sinulla varmaan joku logiikkakin, mutta kerrot sen sitten joskus toiste niin minäkin pääsen siihen mukaan). Niin olisiko mitenkään mahdollista, että se olisitkin sinä, joka on vastuussa muun muassa Valtterin (11v) järkyttävistä kokemuksista rasismin kohtaamisessa joka päivä? Että se olisitkin sinä, joka edesauttaa Suomessa tälläkin hetkellä monen pienen lapsen pelkojen toteutumista, ylläpitää ihonväriin pohjautuvaa koulukiusaamista ja opettaa eteenpäin epäkunnioitusta ja huonoja käytöstapoja?  Sinä, joka perustelet tekosi peräänkuuluttamalla näiltä tulijoilta kunnioitusta ja hyviä käytöstapoja?? Kyllä, me olemme aivan taatusti tässäkin täysin samaa mieltä siitä, että taktiikkasi on nyt päässyt vuotamaan ja vähän on jopa saattanut lirahtaa ihan omille kintuillesikin asti.
Joten, siinä samalla kun kuivailet itseäsi, niin eiköhän todeta, että näytetään sitä parempaa esimerkkiä mekin, eiköstä vain. Että suomalaisenkin kulttuurin edustaja voi joskus mokata vaikka harvinaistahan se on tietenkin kun ollaan kuitenkin sivistyskansaa ja että adjektiivien puutteista kärsiviä löytyy kyllä kantaväestöstäkin ihan kuormaksi asti mutta kuka niitä aina ehtii laskeen. Ja jos se elämä Suomessa ahdistaa niin kovin, niin nyt saa kuulemma halvalla lentoja vaikka Kreikkaan. Siellä voi sitten olla sen oman kansakuntansa edustaja vähän niin kuin euroviisuissa vaan ja kulkea kaljamaha pöllöllään rööki huulessa ja huudella törkeyksiä karaokessa jollekin paikalliselle pavarotille, joka luulee osaavansa laulaa meidän kansallisveisujammekin paremmin kuin me. Sillä kukaanhan ei nyt suomalaista kunnon kännilaulantaa  voita, se on selvä. Aikuineeen naineeen mä oooon. Niin kaunista. Oothan siis sinäkin, aikuinen. Naiseudestasi en ole niin tarkka, koska kannatan suuresti seuraava savolaista kuvailua ja sen moninaista sisällöllistä kauneutta: suattaahan sitä ollannii vuan suattaahan sitä olla olemattannii.
Semmosta oikein hyvää ja tyypillisen suomalaista kevättä sinulle toivottaen,
Suvakkisi

2 kommenttia:

  1. Hyvin kirjoitettu ja kyllä tässä ajattelemisen aihetta on. Ilman muuta kaikki kauheat tapahtumat maailmalla herättävät pelkoa ja mielipiteitä ja kysymyksiä Suomenkin tilanteesta. Eikä missään nimessä kenenkään tekemiä julmuuksia, rikoksia etc. pidäkään hyväksyä. Koskaan. Mutta olisihan se hyvä, jos näistä asioista voitaisiin huolestua ja keskustella niin kuin aikuiset ihmiset. Tunteiden kuohumisenkin ymmärrän, mutta kiitos tästä, tällä kertaa kiihkottomasta tekstistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janni! Olen täysin samaa mieltä! (Ja hyvä kun sait selvää tekstistä, en ymmärrä miten rivivälit on yhtä mylläkkää tossa!) :D

      Poista