sunnuntai 7. helmikuuta 2016

No niin ne päivät vaihtelee!

Eilen oltiin välillä niin lumen saartamia, että piti mennä pizzalähettiäkin vastaan isommalle tielle asti, kun nämä meidän pikkuiset väylämme täältä rantaryteiköstä oli ihan extreme-autoa vaativassa kunnossa. Ja siis moniko huomasi sanan pizzalähetti?! Kyllä vain, tuolla kaupungilla toimiva Kotipizza on ottanut viikonlopuksi ohjelmistoonsa kotikuljetuksen noin kymmenen  kilometrin säteelle ja kysyttyäni erikseen asiasta tuodaanko meillekin vaikka meneekin vähän niin kuin "hilkulle" (riippuen siitä uskooko googlemapsia vai auton omaa mittaria ja niin edelleen), niin sieltä vastattiin reippahasti, että kyllä tuodaan! Että pelkästä mahtavasta asenteesta pitää tätä toimintaa kannattaa, eikö?
 
No niin, siis itseasiassa osa nuorisoa kotiutui eilen tänne ja heiltä tämä pizzaidea lähtikin (seli seli) ja me saatiin siis nauttia poikien kanssa myös ylläripizzaillasta kaiken muun kivan lisäksi.
 
 
Mutta yöllä se sitten alkoi. Lotina. Sateen lotina ikkunaan ja maahan. Ja jep jep aamulla ikkunasta näkyi karu totuus: kaikki lumet on mennyttä ja tilalla on kuraa kuraa ja kuraa ja jossain paikoitellen vähän jäätikköä. Pikkupojat oli ihan suruissaan, mutta lohduttelin niitä että onneksi eilen vielä toiseltakin tallireissulta tullessamme oltiin pari tuntia pihassa ihan vaan lumileikeissä. Että otettiin kaikki irti siitä mitä saatiinkin!
 
 
Tänään onkin ollut sitten hidas "aamu", tai päivähän se jo on, mutta aamuna minä tätä vielä pidän, kun toisen kahvikupillisenkin hain vasta hetki sitten. Velvollisuushommien jälkeen on vaan oltu, minä olen selannut telkun tallenteita ja joitakin lehtiä samalla "aamu"palaani nautiskellen, jälkikasvu on levittäytynyt ympäri taloa ja kehitellyt kaikenmoista tekemistä.
 
Oulun kisaajat ovat lähteneet jo kotimatkalle ja viestiä tuli senkin reitin varrelta, että reippahasti plussan puolella on sää sielläkin. Illalla varmaan syödään hyvin menneiden kisojen kunniaksi jäätelöä ja mansikoita - ne lienee samalla meidän laskiaisherkkumme tältä erää. Tiistaiksi olin ajatellut niitä varsinaisia laskiaispullia mäenlaskun kera mutta saadaan me nyt ainakin ne pullat, jos ei mäkeen päästäkään!

2 kommenttia:

  1. Täälläkin on maa kaljujäällä ja sataa sataa ropisee aina vaan. Pulliakin tuli leivottua tänään ♡

    VastaaPoista
  2. juu,taitaa täälläki se mäkeen lähtö jäädä :( mutt laskiaispullia ja hernekeittoa on luvassa...

    VastaaPoista