maanantai 29. helmikuuta 2016

Karkauspäivänä ajatuksetkin harhailee

Ohhoi, josko tämä nyt pelittäisi, mokoma mrrrr.... Kirjoittelin eilen pitkähkön pätkän tänne ja kesken kaiken hävisi avaruuteen. Nyt sitten ei meinannut millään edes aueta koko kirjoitusalusta, joten näinköhän tämäkin jää vain minun silmilleni. (no olisko sekään nyt mikään iso murhe)
 
Eilen taisin jotakin vääntää selkäkivuistani siinä tekstissäni, siis siitä että pikkuhiljaa alkaa helpottamaan (jipiijipiijipii). Jos mahdollista, niin tänään selkä on vieläkin parempi, kivuttomampi ainakin ja jäykempi.
 
Ihana luminen pakkasaamu paistaa ikkunan takana ja lapsilla (melkein kaikilla) on koulusta lomaa. Itse olen terhakkana luvannut kirjastoa, pulkkamäkeä ja nuotiomakkaroita tälle viikolle. Niihin pystyn, ehkä enempäänkin, mutta mitään huvimaailmoita en kykene tähän järjestämään, meidän loma perustuu juuri siihen, että ollaan ja tehdään tai ollaan tekemättä, ihan miltä yleinen mielipide milloin sanookin.
 
Ja sitten itse asiaan (ai joko nyt...), sillä tarkoitukseni oli kirjoittaa näistä kaikista maailman ruokavalioista, joita ihmiset täällä somessa ja tuolla live-elämässä kannattavat, vastustavat, kokeilevat, levittävät ja niin edelleen. JA KUINKAS SITTEN SATTUIKAAN. Avasin telkun aamukahvikupposeni seuralaiseksi ja siellä Huomenta Suomen haastattelussa oli Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Denis Vinokur, jota kuuntelin ihan vain puolella korvalla, kuten nyt tapanani on (aamuisin yhtään mitään aparaattia kuunnella).
 
Siis kiinalainen lääketiede olkoon mitä tahansa, niin minulle on aina tullut ajatuksenakin mieleen kaikki ihmeelliset uskomukset ja vähintäänkin oudot "hoitomuodot" (siis ilman ihan mitään kokemuspohjaa). Että joku mato laitetaan jonnekin ja lopuksi se sitten syödään tai jotain vastaavaa. Ja että varpaankynnen asennosta näkee että nuku toisella kyljelläsi niin saat työpaikan huomenna, tai jotain vastaavaa. Eli hirvee luotto ollut siihen aina, not.
 
No sanomattakin selvää, että ihan noinhan se ei mene ja en kyllä vieläkään tiedä miten se oikein meneekään, - mutta Denis Vinokur sanoi muutamia seikkoja joita todellakin KANNATAN (ja minä todella todella harvoin kannatan yhtään kenenkään mitään suoraviivaista sanomista).
 
-jokainen ihminen on erilainen, jokaisen ihmisen tarvitsemat ruoka-aineetkin on siis täysin erilaisia
-pitäisi hoitaa oireiden lisäksi myös sen aiheuttajaa (kun puhutaan vaivoista)
-pikakeinoja esimerkiksi laihtua ei ole (tai eivät ole hyväksi siis)
 
Ja todella todella hyvä pointti:
-ravinnossa kannattaa käyttää hyödyksi sitä mitä on saatavilla itseä lähellä
 
Okei! Siis OKEI!! Mitä nämä minun mielestäni sitten tarkoittaa?
-kaikki gluteenittomat/hiilarittomat/maidottomat/lihattomat/jne dieetit ovat vain todellakin yhden kapean ryhmän asioita, sopivat jollekin kapealle ryhmälle ihmisiä, eivät ole portti autuuteen kaikilla eikä edes usealla
 
-jos päätä särkee, niin särkylääke varmaan auttaa, mutta eikö sinua todellakaan kiinnosta mikä sen on aiheuttanut? Vai kiinnostaako sinua kuitenkin enemmän jatkaa vain samaa elämäntyyliä mieluummin sitä särkylääkettä nappaillen, kuin muuttaa jotakin elämässäsi ja katsoa toimiiko se?
 
-kun syö sitä ruokaa mistä tulee hyvä olo ihan kokonaan, mutta muistaa kohtuuden kaikessa, niin paino kulkee oikeaa latua ihmisen voidessa muutenkin hyvin
 
-kotimaiset viljat, juurekset, kasvikset ja marjat ja liha ovat meille sopivaa ravintoa, meidän geeniperimämme on sopeutunut näihin oloihin ja tähän ravintoon
 
 
Tiesitkö että SIPULI , ihan tavallinen tuollainen sipulin pyörylä, on superruokaa parhaimmillaan. Helppo viljellä, pystytään säilyttämään talven yli ja sisältää vaikka mitä mahtavuutta.  Ja valittiin muuten viime vuonna vuoden vihannekseksi mutta on se niin hyvä, että voi olla toisenkin vuoden! Lisää siitä sivulla satokausikalenteri.fi

6 kommenttia:

 1. sipuli!

  Laitan sipulia suunnilleen joka paikkaan, en pidä sitä kasviksena, vaan mausteena ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin laitan! Joskus mietin, että jos pitäisi ottaa yksi asia "mausteeksi" mukaan jonnekin juunouautiollesaarelletms niin ottaisin todellakin sipulin. Aivan mahtava pakkaus!

   Poista
 2. Hiilariton en ole, mutta olen 5-6 vuotta elellyt "vähähiilarisesti" ja olo on ollut mitä mainioin. Ihottumat, mahakivut, (hirveät pieretykset) ym. kaikonneet. Me kaikki ollaan yksilöitä, ihan totta :-) Niin ja sipuli on kyllä hyvä keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tiedän monia joita "ilmavaivattaa" ruisleipä, itse taas olen ns vaikeuksissa ilman sitä :D :D

   Poista
 3. Kotimaiset tai muutkaan viljat ei ole kaikille sopivaa ravintoa, mulle sopii vain riisi. Suolisto ei siedä ja se näkyy/tuntuu mm. nokkosihottumana. Huh, voisin alkaa paapattamaan aiheesta mutta jätän väliin. Usko pois, ei sovi kaikille.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Huomasit kai kohdan jossa kirjoitin "jokainen ihminen on erilainen..." ? Tekstini pointti oli itsensä kuunteleminen sensijaan että aletaan seuraamaan jotakin muodissa olevaa välttämisdieettiä sen vuoksi että joku sanoo sen olleen mullistava tms.

   Poista