lauantai 6. helmikuuta 2016

Hrrrr - lauantai!

Täällä sitä istun sohvalla läppärini kanssa ja katselen ikkunan takana vellovaa lumituiskua. Ei edes ehkä se lumi siinä ole se pahin tällä hetkellä, vaan se tuuli! Olemme päivän ulkoilumme jo tehneet poikakaksikon kanssa ja voin sanoa, että naamaan otti turkasen paljon kun tuonne meidän hevostallille päin taivalsimme (ja silloin ei edes satanut vielä juurikaan mitään, ainakaan mennessä).

Näin kun perheen toinen aikuinen on reissussa ja lapsista isoimmat myös, niin kaikkiin näihin talon hommiin pitää ottaa nuo lapsukaiset mukaansa. Niin siis aamutoimien jälkeen me  marssimme peräkanaa tallille (tallihan ei ole tässä pihassa vaan pellon toisella puolella) ja laitoimme heppakaksikon pihalle. Hevosilla on ulkona katos jonne voivat mennä halutessaan viimaa tai mutta kurjuutta karkuun, mutta tuolla ne näyttävät tönöttävän avonaisen taivaan alla hyvinkin tyytyväisinä, kun tästä niitä kurkin. Molemmilla on kyllä ihan komea talvikarvakin, joten kyllä siellä tarkenevat olla. Illan tullen pääsevät sitten valmiiksi katettuun "pöytään" hehh eikun karsinaan, vaikka meillähän ovat nuo hepat jo kauan olleet vapaalla heinällä eli niillä on kokoajan syötävää tarjolla.

Muistan kun joskus lauantaisin oli ihaninta, kun sai olla lötköverkkareissa pitkin päivää ja välillä jotain ehkä leipoa tai kokkailla siinä, olla sillätavalla aikatauluttomasti koko päivän. Näin kun on näitä tilanhommia, niin aikataulut on jonkinmoiset, ei toki mitkään niin minuutin päälle. Kelistä huolimatta, kun siihen asennoituu jo etukäteen sillätavalla perusjuttuna, niin ei se pukeminen ja lähteminen sen ihanan kuuman aamukahvin jälkeen ole nyt niin kamalan iso juttu.

Takaisintulo kestikin meiltä astetta kauemmin, kun nälkäjanovessahätä meinas iskeä ensin toiseen tenavaan ja sitten toiseenkin,  ihan silkasta myötätunnosta. Ja kun äiti vielä johdatti joukkonsa liukasta tienviertä pitkin postilaatikoillekin, niin olihan siinä jo reissua kerrakseen. Näin täällä maalla kulutetaan aikaa *hehh hehh* kun postilaatikotkaan ole lähimaillakaan huushollia, niin sinne meneminen on se Päivän Reissu.  Tai kun jokatoinen maanantai tulee roska-auto ihan autotallin kulmalle asti - tai kun eilen tuli "kakka-auto" joka peruutti ihan pihan poikki perille asti! Siinä kuulkaa meinasi lähteä olkkarin verhotkin paikoiltaan, kun meidän metsäläiset ihmetteli tätä kerran vuodessa tapahtuvaa tapahtumaa.

****** tässä välissä vähän jauhelihakeiton tekoa tai siis lihan lisäystä juuresten sekaan ******

Viime yö meni meiltä kolmelta kotolaiselta hyvin, tietenkin, mutta se täytyy mainita että meidän Bruno-koiralla ei mennyt ihan putkeen! Se kun on tottunut nukkumaan yläkerrassa jonkun lapsen huoneessa tai jonkun lapsen huoneen oven vieressä "vahtimassa" tai mitä ikinä sitten tekemässäkään - ja nyt kun yläkerta oli tyhjillään, niin koira oli sekaisin kuin käkikello. Kuulin sen tassujen rapinan aika moneen kymmenen kertaan, kun juoksi portaita ylös ja alas ja ylös ja alas..... Kävin sitten vessareissullakin ihan vain näyttääkseni, että kotona ollaan kuitenkin täällä, mutta ei juurikaan auttanut. Se kulki ees taas vaan ja päästi sitten pari kertaa ne kuolevan norsun töräykset joita aina tositosi jännän paikan tullen päästelee. Siis se ääni on sekoitus jotain valaan merenalaista huutoa ja norsun jumalatonta törinää .... ja lujalla volyymilla! Onneksi muksut ei heränneet, vaikka minä hätkähdinkin ääniin. Suunnittelin jo makkarin oven avaustakin sille, mutta ei se ollut asiasta ollenkaan innostunut - se suri vain poissaolevien yläkertalaisten perään, raasu! Nyt sille on sitten kyllä uni maittanut! Rankkaa tuo koirankin elämä, heh. Paitsi Pablon , joka nukkui kyllä yön ja nukkuu muuten tälläkin hetkellä, se kun otti itsestään taas kaiken irti kun kiskoin poikia pihalla pulkassa sen tallireissun jälkeen. Pablo Papusen mielestä tuulessa kuuluu riehua ja se meinas ihan seota kun en juossut sen kanssa yhtä päättömästi ympäri pihaa ...

Oulusta ovat lähetelleet terveisinä jo kolme kuvaa mitalikauloista, joten hyvin menee siis silläkin osastolla. Me tuossa ruuan jälkeen laitetaan lastenleffa pyörimään ja illalla saunotaan. Sitä ennen kuitenkin laitetaan hopukat sinne talliin ja käydään kanalassa.
Minkäsmoista lauantaita teillä vietetään? *heiluttelee hän*

1 kommentti:

  1. ihana leppoisa lauantai teillä :D ja toi lego-torni,meilläki noita rakennelmia riittää ;)

    VastaaPoista