perjantai 27. marraskuuta 2015

Joulu tulee, olen jo puolivalmis!

Siis todellakin, historiallisesti varmaan toista kertaa tällä vuosituhannella olen marraskuun puolella tonttuinhommissani lähes loppusuoralla. Siis että ne tonttuinrapinat on suurimmaksi osaksi hankittu ja paketoitu! Muutama juttu vielä ja ne on kaikki pulkassa. Siis tajuatteko? En melkein usko itsekään. Pohjustuksena prosessin laajuudelle voin sanoa, että meidän lähipiiriin kuuluvia ihmisiä on reilusti yli kaksikymmentä. Olen nyt sitten tässä taputellut itseäni olkapäille hienosta suorituksesta, koska yllätin todellakin jopa itseni tällä kertaa. Mitään sellaista stressiähän mulla ei ole lahjustushommista, koska mä yksinkertaisesti rakastan lahjojen antamista. Olen kaupoissa kuin ihmemaassa ja mietin joka hyllyn kohdalla kenet voisin just silläjollain ilahduttaa. Se on ihanaa!

Koska en ole miljonääri , niin taitavahan siinä saa olla, että löytää budjettiin sopivat jutut kaikille. Mutta minä en ole koskaan ajatellut, että se lahjan rahallinen arvo olis se jota saaja katsoo millään silmällä. Onnekseni siis materialismikulttuuri ei ole vallannut alaa täällä huudeilla, ja jos minusta riippuu niin ei tule koskaan valtaamaankaan. Lapsille(kin) voi antaa tavaraa ilman että se tekee heistä kiittämättömiä kerskakuluttajia, jotka pitää kaikkea itsestäänselvyytenä. Kasvattaminen on pitkään kestävä prosessi, mutta jos itsellä on jotkut hyvänä pitämänsä arvot, niin en näe mitään syytä etteikö ne arvot välittyis lapsillekin, oli maailma ympärillä minkämoinen tahansa.

Itse pirttiä en ole vielä jouluun viritellyt, ihana mies sen sijaan oli asetellut yhdet valot ulos puuhun kerran kun olin jossain opiskelujutuissani iltasella. Ensimmäinen adventti on jo kahden yön päästä ja silloin meillä on kynttilät ikkunoilla ja laitetaan pikkujoulukuusi keittiöön ja siellä se onkin sitten loppiaiseen asti vähintään. Itsenäisyyspäivänä pidetään pikkujoulut täällä meillä koko perheelle, syödään ja tunnelmoidaan ja kunnioitetaan Suomen itsenäisyyttä tietenkin. Joskus meidän itsenäisyyspäivään kuului aina kävely raikkaassa talvi-ilmassa, siis lumihangessa hei ihmiset, mutta viime vuosina se on ollut melkoisen haastavaa mahdotonta.

Vettä siellä nyttenkin sataa, mutta silti me meinataan sinne suunnata poikain kanssa ihan kohta, käydään vähän asioilla ja sitten muidenkin kotiuduttua alkaa se odotettu viikonloppu omine karkkipäivineen ja muine itsensä hemmotteluineen eiks ni perjantaitraditioineen.

Yhteiskuntakatsauksessani  (siis jos mulla olis sellainen *eeehhhhehh*) vois olla poimintoina vaikka Finlandia-palkinto, joka sinällään on minulle aivan ykshailee kuka sen sai (Laura Lindstedt), sillä en ole ehdokkaita lukenut, vaan lähinnä varmaan puhututtaa hänen "kiitospuheensa" joka sisälsi yhteiskunnallista kannanottoa eli siis poliittista suomimista muun muassa veron"välttelijöistä" ja niin edelleen. Ennen kuin ehdin edes asiaan tarttua, piti kyllä, niin joku muu oli jo tarttunut ja kirjoittanut pääkohdat siitä mikä teki sinänsä aivan loistavasta asiasta (eli mielipiteen esilletuomisesta) kornin. Lindstedt siis sai itse (nähtävästi useampaan kertaankin) rahoitusta kirjansa tekemiseen juuri säätiöiltä joita ylläpitävät suuryritykset. Eikä mitään pikkusummia edes. Toiseksi, hän piti siis kiitospuhetta verovapaasta kolmenkymmenentuhannen euron palkinnostaan *virn*! No, onhan hänellä vielä mahdollisuus tehdä kuten opettaa, kuten sanonta kuuluu. Lahjoittaa rahansa niille joilla ei ole ja jopa itse alkaa kustantamaan oman elämänsä sillä aikaa kun kirjoittaa näitä kirjojaan (joita on peräti kaksi nähtävästi olemassa).Hyvää alkavaa viikonloppu ihan jokaiseen kotiin, levätkää, rakastakaa, halatkaa, kiittäkää!

3 kommenttia:

 1. Mä niin rakastan tuota teidän keittiönpöytää. Haluan ehdottomasti samanlaisen! (Joskus, just nyt haaveilen tämän kulahtaneen maalaamisesta valkoiseksi ja sen päälle asetettavasta lasilevystä... ehkä.)

  Ja lepäyskehotukseen on vastattu; täällä sairastetaan nyt ihan tosissaan. Vaihteeksi lähti ääni, ja maanantaihin mennessä pitäisi olla kunnossa. Tuskastuttaa.

  Ihanaa että tontturapinat on noin hyvällä mallilla <3

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on jo takapihalla jouluvalot ja sisällä vähän jo kynttilöitä. Ikkunalle nostan kynttelikön sunnuntaina tai jo huomenna illalla ja siitä se joulun odotus sitten lähtee!

  VastaaPoista
 3. tiiäkkö,määki oon ostanu joululahjoja,mutten paketoinu ainuttakaan :D pantiin nääs heti käyttöön :P

  VastaaPoista