maanantai 23. marraskuuta 2015

Aah! Sain ihanan haasteen!

Nea Kädenjälkiä sydämessä- blogista laittoi kymmenen kysymyksen haasteen, kiitos ihana, näin minä sitten vastasin niihin:



1. Kuvaile elämääsi 5 adjektiivilla täyteläinen, iloinen, rakastava, rönsyilevä, kehittyvä
2. Jouluaaton kohokohta? Oijoi, yksikö vain?! No sitten se on se hetki kun on syöty, on joulupukiteltu ja kaikki vaan on niin täynnä iloa ja eloa. (Jos olisin ollut tylsä ja keski-ikäinen itseni vakavampi, niin olisin vastannut että joulurauhan julistus.)
3. Millaisia joulu perinteitä teillä on? Mitä meillä EI olisi? Hehhee! Meiltä löytyy kaikki! Joulupuurot "manteleineen" (se on rusina, koska niin monena vuonna mantelin joku nielaisi että otettiin näkyvämpi aines kehiin), kuusenkoristelu, Suomen Turun joulurauhan julistus, ulkoilua, joulusaunaa, koko ison perheen jouluateria, joulupukin kopistelut, jne jne.
4. Kumman kaa: Jaakko Saariluoma vai Jukka Hilden? Hilden. *en voi uskoa että vastasin mitään omg omg omg*
5. Kerro 3 elämän ohjettasi? Luota läheisyyden kaikenkattavaan voimaan, anna itsellesi armoa, naura joka päivä paljon.
6. Millaisia lapsenkasvatus metodeja suosit? Johdonmukaisia!
7. Millaiset asiat tekevät sinut onnelliseksi? Perhe, koti, ystävät, jonkun hyvän asian edistämiset, yhdessäolo, suomalaisuus.
8. Millaiset asiat tekevät sinut surulliseksi? Vääristyneet mielipiteet, epäinhimillisyys, luovuttaneet.
9. Mitä haluaisit sanoa 5 vuoden takaiselle itsellesi? Mene sen mahakipusi kanssa lääkäriin ja vaadi ultrausta! Go go go!
10. Kerro bravuuri ruokasi resepti? Kysyin populalta mikä on mun bravuurini. Kiltisti sanoivat ensin että "kaikki mitä sä teet" ja sitten että makaronilaatikko. Boring varmaan monen mielestä, mutta näin se meillä tehhään:
MEIKÄLÄISEN MAKARONILAATIKKO (meidän mittasuhteilla):
*Keitä tummia makaroneja melkein kilon pussi
*Paista reilu kilo paistijauhelihaa, pilko sipulia sinne sekaan paistumaan kans
*Mausta jauheliha paistamisen aikana pippuriseoksella ja "hyvä mauste" (oma tavaramerkki hehhe) - mausteseoksella joka meillä siis sisältää mm kurkumaa, muutamaa mausteseosta ja vähän sokruakin...
*Laita kahteen vuokaan pohjalle kerros keitettyjä makaroneja
*Pilko ja asettele päälle Koskenlaskija- sulatejuustoa (työnnä kuumien makaronien sekaan oikein)
*Jaa jauheliha niihin kahteen vuokaan
*Laita taas kerros sulatejuustoa niiden lihojen päälle
*Laita päällikerros makaronia kumpaankin vuokaan
*laita pari munaa ja maitoa reilusti kulhoon, sekoita ja kaada vuokaan /x 2
*Ripottele päälle juustoraastetta (emmental)
reilu 200 astetta ja semmonen neljäkyt minuuttia keskitasolla, vähän uunista riippuen (kurkista koska juusto on susta sopivan näköistä niin se on valmista). Anna lootien tekeytyä hetki ennen kuin alat syömään :)
Kiitos Nea kivasta haasteesta! En nyt haasta kettään, kun mulla on mielestäni joku toinenkin haaste jossain roikkumassa, niin koiran nyt ensin selvitä näistä, jookosti. Heippa-ti-hei!

5 kommenttia:

  1. Kiva että teit tämän! :) Ja vitsit mikä makrulaatikko, kuulostaa älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itselles, vähän viivästyi! Joo toi on hyvä makrulaatikko, valitettavasti aika kalorikaskin :D

      Poista
  2. ihania kysymyksiä,ihania vastauksia :d

    VastaaPoista
  3. Täytyy kyllä testata tota makruloodaa! Mä teen yleensä niin että sulatan koskenlaskijan 1lvedessä ja laitan sen raakojen makaronien ja paistetun jauken sekaan ja sit uuniin :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulosti tuo makaronilaatikko. Ja tutulta kuulosti tuo aloitus...liki kilon pussi makaronia. :P
    Meillä makaronilaatikkoa höystetään punaisella pestolla ja porkkanaraasteella. Nuoret herrat kun eivät noista rehuista niin perusta, niin pitää koittaa piilottaa niitä sinne tänne. ;)

    VastaaPoista