lauantai 31. lokakuuta 2015

Tein itte

Nyt sitä sitten taas saa. Meinaan lukea negatiivisuutta melkein yhtä joka puolelta kuin yleensäkin, kun mikä tahansa jonkunpäivänviettotapa on käsillä. Aina Joku ei vietä, aina Joku ei tykkää ja jostain kumman syystä sitten aina  sen Jonkun mielestä muutkaan ei sais tykätä eikä viettää.
 
Mää ny päätin sitten, että teen ihan oman päivän. Nimen nappasin kelttiläisten suunnalta ja kaiken muunkin jostain sieltä sun täältä. Täten julistan siis meillä tän päivän alkaneeks ja joka vuos täst etteenkinpäin näin vietettäväks.
 
TALVEN ALKAMISEN PÄIVÄ
 
Sitä vietetään silloin kun lokakuu vaihtuu marraskuuks. Josse ny ei satu viikonlopuks ja sää et halua sitä viikolla viettää, niin ihan kuten itte haluat voit valita edeltävän tai jälkikäteisen viikonlopun. Katto ny kuitenki sevverta kalenterias, jos vieraita kutsut, ettei ne joudu teillä alvariinsa ramppaan kun on toi isänpäiväki kuitenki samoilla tienoilla tapana ollu järjestää. Josset kutsu kettää niin se on up yours sittevvaa.
 
Viettämisen pääkohraks vois sanoo, että oo niinkon haluat. Verkkareisa, juhlakostyymis, muovilta haiseva peruukki hiestämäs sun päätäs. Ihan miten ikinä tykkäät!
 
Sitte järjestely. Kato sun huushollias - no katoitko - ja siin sullon järjestely. Olik nopee? Ei tartte kato muuta. Jos haluat, niin laita jotai. Jos et halua, niin älä hyvä ihmine laita! Lupa onny virallisesti annettu, ettei tarvi laittaa kato. Josei taho. Jokku kaivaa kädet moskasa kurpitsoita tyhjäks, jokku laittaa muovisia oransseja päniköitä jokapuolelle, mutta mää lupaan että sää et tarvi mitään noista ja oot silti ihan siel huipulla tän viettämisen kans.
 
Eli. Nyssulla on homman nimi, aika ja paikka tieros, järjestelytki tehty ja sitte se itte huipentuma. Miten sää vietät tän päivän! No
-vaihda talvirenkaat, joset oo jo vaihtanu ja pitäs kuitenki
-löhöö sohvalla tai käy lenkillä
-siivoo tai laiskottele
-oo kun kotonas tai mee (kutsuttuna) kylään jollekki
-tee hyvää ruokaa tai kasa voileipiä ja ota kirja kätees
-rakasta sun lapsias ja muuta perhettä
-kutsu vieraita tai ole omines
-vie kynttilöitä haudoille jos tuntuu että haluat siellä käydä tai mieti poismenneitä immeisiä joka päivä tai siis sillonkun mielees ne muutenki tulee, ihan yhtä pyhiä nekin ajatukset on!
-maalaa lapselle kissanaama (jollai vesipestävällä värillä) josse haluaa
-maalaa ittelles kissanaama (jollai vesipestävällä värillä) jos haluat
-älä maalaa kissanaamaa yhtään kellekään, tai mitään muutakaan naamaa, vaan laita kurkunsiivut silmille ja rentoudu
-kato että lapsilla on hanskoja tulevan talven varalle
-tee jalkakylpy (paitti jos oot menos toteuttaan seuraavaa kohtaa nii tee vasta sen jälkeen suasittelen)
-haravoi
-älä haravoi vaan suunnittele ens vuoden kukkaistutuksia
-älä suunnittelekaan vaan kastele olemassaolevat viherkasvit ja kato onks ne viä hengiss
-viikkaa pyykkejä
-älä viikkaa pyykkejä vaan leivo pipareita
-jos et oo ajatellu tota eilen, niin tee se taikina ja leipokaa ne piparit huomenna
-tee sitä mistä tykkäät, tee velvollisuutes jokka täytyy
-rakasta!
-hiljenny aatteleen hyviä ajatuksia
 
No ni? 
 
Ja ihan ilman mitään yhteyttä mihinkän, mun eilinen sapuskani, joka ei sisällä mustaa kalaa vaan vähäsen totanoin kärvää paprikajauhetta jota ei ois kannattanu iskee pannulle jossa ei ole yhtään rasvaa (tai emmää sitä pannulle iskeny, vaan siihen kalaan ja kummää sen sitte käänsin niin... pannussahan se oli). Tai siis hyvää se oli silti ja maku ny kuitenkin on se tärkein eikä kuvauksellisuus, vaikka sekin on aika tärkeetä kyllä (kuten varsinkin mun omista kuvistani täsä blogissa ootte huomannukki ehhh hehh).
 

 
 

3 kommenttia:

  1. Saaks olla kalsareissa, jos haluu :D Paitti ei ihan koko päivää, ku uloski haluun ja siel on kylymä ;D Ihanaa talven alkamisen päivää sitten vaan, hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saasaa :D suorastaan pitää! Kiitos ja samoin <3

      Poista