lauantai 5. syyskuuta 2015

(Puhe)kuplan kokeellinen laboratoorio testaa taas!

Kaikki mun perimmäistäkin perimmäisimmät ajatukseni tuntevat (eli hyvin harva, eeh heh) tietävät, että olen pohjimmiltani ihan ekohippi. Tai siis korjaan, olisin. Olisin, jos ei se olisi niin hankalaa, epäkäytännöllistä ja kallistakin useimmiten. Tai tylsää. Onneks tuli vaan synnyttyä 70-luvulla, eikä niinkuin elettyä aikuisen elämää silloin, tai ties missä hipsuttelu-leireissä mäkään kuulkaa pyörisin, kun kaikki olis vaan niin helppoo ja mitään mistään varsinaisesti tietäis. Piis äänd laav!
 
Vaan eipä ei, nyt eletään tömäkkää perheenäidin elämää ja mikäs oliskaan puhuttavampaa kuin pyykinpesu. Että voi ottaa pattiin välillä, kun sitä hommaa vaan on ja on ja on! Ja sitten vasta patittaakin, kun teet sen kuitenkin ja ei tule edes puhdasta jälkeä! Enkä edes aloita siitä, kuinka paljon ottaa otsansisälle se seikka, että tuhoot itse luontoa ja työllistät vaan jotain mitälie riistoyrityksiä ja sitten vielä koneeskin kuulemma tilttaa (ja pesee huonommin, kait) kun laitat sinne niitä myrkkylöitä. No miehän oon kokeillut joskus jotain hipsuttelijoiden aineita pyykkiin ja ei kuulkaa ei. Siitä mitään tullu! Ainakaan puhdasta jälkeä ja muistaakseni meni muutenkin pyykki sellaiseksi ihmeen rutunaksi siellä. Haisi jollekin eiliselle ohikulkijalle kaikki (vaikken mikään hajusteiden perään olevan olekaan, mutta ei se pahallekaan saa lemahtaa sentäs, vaate!) ja minähän sitten pesin sen satsin uudelleen mun tavallisella pesuaineellani (bio luvilia ja arielia käytän yleensä).
 
No nyt, en tiä mikä muhun iski, mutta tommonen Lumme-loota katteli mua kaupan hyllyltä tänäpä. Minä kattelin takasin ja kun se lupas missä lämpötilassa vaan puhdasta niin otinpa ja poimin kärreihini.

 
Tätä kun kotona tavasin, niin tuli olo, että paluuta ei ole, tai olen pilannut kaikkien maailman lasten tulevaisuudenkin jo pyykinpesullani. Että tän on paree onnistua...ei mitään paineita siis.
 
Eikun täytettä masiinaan ja suuri tieteellinen kokeeni saattoi alkaa.
 

Ja päättyä. Sori ny jos taiteellista silmänne haittaa toi sumuinen kuva, mutta taisin senverta höyrytä siinä innostuksissani, että parempaa en saanut aikaiseksi.
 
Tää nyt kuullostaa sillätavalla hassulta, että itse lopputuloksesta ei ole mitään kuvia, mutta ne pyykit on siis tuolla nyt kuivumassa ja siinä ei ollut mitään säällistä kuvattavaa oikein (nih että). Mutta aistillisena kokemuksena tää oli oikein miellyttävä. Pyykki tuoksui ihan vaan puhtaalle, kun siihen nenänsä siis oikein tuuppas kiinni, muuten ei kyllä yhtään millekään (no meidän kodinhoitohuoneessa haisi koiran kuivamuona, jonka säkin joku oli jättänyt aukinaisena siihen viereen retkolleen, että jos joku siinä ilmatilassa sai raikkaan vaikutelman aikaiseksi, niin on kyllä hyvä oltava). Pyykki oli myös puhdasta, mikä ei siis todellakaan aina ole mikään itsestäänselvyys. Muutenkin, kun niitä rätei siinä haastattelin, niin olivat ihan tyytyväisiä olosuhteisiinsa! Joten meidän perheen pyykit pestään ainakin tästeteenpäin tän pänikän verran Lumme-pyykinpesujauheella. Jos jottain poikkeamia asian tiimoilta tulee ilmi, niin lupaan raportoida teille siitä välittömästi tilanteen havaittuani.
 
Ja kuten olette varmaan jo oppineetkin, niin tämäKIN postaus oli ihan oma, eikä millään tavalla ole mikään yhetistyöpostaus, paitti että jokapäivähän mää teen yhteistyötä näiden törpöttimien kans, välillä ne on mun kans samalla aaltopituudella ja välillä ei, nyt meillä pelitti tosi hyvin tän Lumme-puketin kans. Että näin yhden koneellisen perusteella voin sanoa että ihan käyttökelpoinen, jos aattelee kuitenkin että tällä pelastaa lasten tulevaisuuden ja mitä kaikkea siinä nyt olikaan. (kuka muuten keksis jonkun TälläMaailmaanRauha - tuotteen? Voisin kans kokeilla ihan vaan mielenkiinnosta...). Vähän yli kilon laatikko maksoi paikallisessa K-supermarketissa 4,95. Saas nähdä kauanko kestää, voin raportoida siitäkin sitten (as ever muistan tai viitsin).

Mikä himputti mun kännykän kameraa vaivaa (or is it just me?!) kun tääkin kuva on ihan sönsseli. Itte kauppakuitti oli jotenkin hailukka jo alunperinkin ja taittelin sen paremmin näkyväksi ton pesuaineen siitä, että sais ees jotain selvää, vaan kylläpä joku ihme heijastus siihenkin tullut vaan on. Olipa muuten kallista kahvia, nyt huomaan tässä tota lukiessani...
 
Ja sitten. Tiedättekö mikä on Tracon? No en tiennyt minäkään, ennen kuin vein lapseni armahaiseni junalle ja siellä haapuili väkeä jotka oli kuin toisesta todellisuudesta. Oli valkoista naamaa ja värikkäitä sarvia, noin niin kuin muutamia mainitakseni. Eikä ne ollut mitään höpyleitä, ei, vaan menossa roolipeli- ja anime-tapahtumaan Tampereelle, jonne itseasiassa lapsosenikin oli menossa, mutta ei kylläkään naamioituneena vaan esiintymään tanssiluokkansa kanssa. Mä vielä kunnon äireenä varmistin siinä aseman pihassa, että mullon opastekartta Tampere-talolle löydöksissä, jos hän sattuu neuvoa multa esmes kyselemään perille päästäkseen ennalta tuntemattomaan kohteeseen. Taisin unohtaa, että hän oli kesällä kolme viikkoa ullkomaillakin, eikä pahemmin äidiltä karttoja tarvinnut kysellä *virn*. Mutta eihän ne lapset koskaan meiltä käsistä kokonaan pois kasva, ei ainakaan jos meiltä äideiltä kysytään *muahha*.
 
Mutta asiasta kukkaruukkuun, sais toi säätilanherra jo päättää sekin. Kun on paistanut, satanut kaatamalla, ollut pilvistä ja ollut hikistä jo tänäpä, että ole nyt jo jotain edes tunnin yhteen menoon. Mulla menee hermo ihan just, kun en tiä voinko mää vaan olla sohvalla koska sade? Vai pitääks olla ahkera omakotitalossa asuja puutarhahommissaan, koska pouta? Varmuudeks olen pysytellyt aika lähellä lokoisaa olotilaa, koska laiskuus. Hiphei ja hyvät lavvantait! Tiedättehän, tässä meillä lähellä on paikka nimeltä Kauvatsa ja sanonta kuuluukin, että: mentiin lavvantaina Tevvon kans Kavvatsalle vavvaa kattoon. :D
 
P.S. (aina mä kans laitan että P.S., alkaa jo itteenikin ärsyttään) Eilen oltiin sirkuksessa ja oli ihan kiva ilta. Ei kyllä varmaan sais valittaa, mutta mä jotenkin jäin nyt tyhjäksi. Mä en nauranut kippurassa laisinkaan, koska mun mielestä sieltä puuttui vallan kunnon pelle. Sirkus ilman kunnon pelleä ei kyllä ole sirkus eikä mikään! Mutta siis olen kiitollinen että siellä sain olla ja lapsenikin olivat kiitollisia, ettei me mitään ruikuttajia olla noin niin kuin yleisluontoisesti.
 
 

5 kommenttia:

 1. Mä pesen aina hajusteettomalla sattuneestä syystä (iho, iho, iho), mut välillä kyllä vois olla jotkut hajusteellisetkin kivoja. Sappisaippualla pesty haisee mun mielestä pahalta, sitä en mielellän käytä, vaik tahrat yleensä loistaiski sen jälkeen poissaolollaan. Tää on mun yks lempiaihe maailmassa, josta vois puhua vaikka koko päivän, mut säästän nyt sua tältä paasaukselta. Mukavaa lauantain jatkoa <3 PS Mäkin oisin pohjimmiltani ekohippi, jos voisin, mut ku ei vaan nyt voi. Tod ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoijoi, kerro lisää pyykinpesusta <3 Mäkin paasaan siitä aina kaikkialla :D Joo siis hippi-dippi -duu, mun ostoskärryssä oli myös joku kauhee myrkky wc -pytyn puhdistukseen *iiik*! Että se siitä ;)

   Poista
 2. kyllhä sitä haluais ympäristöään miettiä arjen touhujen keskellä,mutt aina ei vaan voi...tulee joskus se tiukka taloudellinen tila vastaan,ei vaan oo varaa :( mitään muuta en inhoo nii paljo,ku sitä pyykinpesu-aineen raahaamista kotiin,niinpä käytän tällä hetkellä Lidlin 5kg.n pesu-ainetta,joka kestää sen 3kk.tta..

  VastaaPoista
 3. En ikuna oo kommentoinu sulle, vaikka ahkerasti luen :)
  Kannattaa kyllä oikeasti pestä ainakin zeoliitittomilla aineilla pyykkinsä. Säästää sekä konetta, että vaatteita ja ihoansa. Jos kone ja pyykit haisee p*skalle niin aineissa on vika. Allegron sivuilla on hyvää tietoa, kandee lukea :) niitten pesuaineella oon pessy paljon, mutta vastaavia on varmaan muuallakin. Mielelläni satsaan pesuaineeseen, jos sillä jatkan kalliin apulaiseni käyttöikää.

  VastaaPoista