keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Pieni kasvatusopas

Lapset, muistakaa että

-jos haluatte jotain, niin ottakaa se metelillä (koska keskustelu on yliarvostettu taito, neuvotteluihin ei kannata edes harkita osallistuvansa)

-jos ette sittenkään saa, niin uhkailkaa ja kiristäkää (mitä dramaattisempi tilanne, sen varmempi lopputulos)

-kun sitten saatte tahtonne läpi, älkää olko tyytyväisiä saamaanne (koska luultavasti jossakin on joku jolla on vielä enemmän ja sehän on lähtökohtaisesti väärin)

-kun kaikki on hyvin, älkää olko silloinkaan tyytyväisiä (aina voisi olla paremmin, varmasti voisi)

-kun valitsette tulevaisuuden uraa, niin valitkaa se mikä tuntuu huonoimmalta teidän luonteellenne ja elämänasenteellenne, sieltä on paras alkaa ensin mainittu huutelu koska tyytymättömyys iskee nopeiten (kuinka noloa oliskin olla unelma-ammatissaan ja silti tintata että paska duuni mulla tässä, tehkää tästä parempi)

-kun ei ole mitään tekemistä, niin siitä pitää valittaa
-kun sitä on, niin siitäkin pitää valittaa

-elä etukäteen elämäsi, niin se on nopeimmin tuhlattu (säästäminen ja suunnittelu: niin turhaa!)

-opeta jo sille hiekkalaatikon köörille, että maailmassa on vaan eriarvoisia hommia, niin kuin elintärkeitä ja sitten vähemmän tärkeitä (ja selitä että se on aina tärkein missä sä satut olemaan)

-muista opettaa lapsillesikin nämä, jotta tämä elämän kulku ei ikinä muuttuisi, vaan menisi vaan pahemmaksi (ja ei, silloin kauan ennen ei ollut paremmin, silloin oli vaan erilaisemmin, mutta kuka sitä nyt muistelee, sitä ammattiyhdistystikulla silmään)
4 kommenttia:

 1. Ja aina kaikki muut saa kaikkea, kaikkea on enemmän. Kaikki muut pääsee/menee.
  Meillä ei kukaan saa koskaan mitään, ja mikä kamalinta, meillä ei oo koskaan mitään HYVÄÄ!!
  (Joskus oon kehoittamur syömään sokeria purkista..)
  Onhan se nyt kamalaa olla lapsi meillä, kun kaikki tehdää lasten ehdoilla, olen kotona lasten takia, teen ruokaa, huolehdin hitto niistä välipaloista, syödään joka areria yhdessä, löytyy mönkiää, mopoa, kotieläintä, asuntovaunua, reissua pelkästään lasten kanssa. Pyykit löytyy kaapista puhtaina. Niin aattele, miten kurjaa on olla lapsi meillä. Kun ei saa olla netissä yöllä. Jokapäivä ei ole karkkia. Joka päivä ei pääse hengaileen kavereille. Siis niin raskasta, niin raskasta. Kun pitää asua täällä maalla, missä hitto kesälläkin pääsee omasta rannasta uimaan vaikka sata kertaa päivässä.
  Olis se hankalaa kyllä olla teini meillä. Täytyy vaan ymmärtää, että onhan se raskasta kun :eiks meillä oo mitään hyvää??
  (Tällä ne tarkoittaa kyllä karkkia, mutta silti)
  Tyvis täällä hei!

  VastaaPoista
 2. Näinhän se on, että tällä hetkellä tuntuu kaikkien saaneen tuon saman kasvatuksen. Joten ehkä kannattaa jatkaa samaan malliin.

  VastaaPoista
 3. siinäpä hyvät ohjeet,kiitos!

  VastaaPoista