lauantai 1. elokuuta 2015

Voi elämän kiikkulautavatsa

Lempihousut. Äärimmäinen pelko tikittää takaraivossa, että koska nää hajoo alle. Ostettu jostain henkkamaukan alennusmyynnistä joskus monta vuotta sitten...

Ennen neljääkymppiä mä en edes tiennyt, mitä on turvotus. En harrastanut sitä raskauksissani enkä raskausaikojen ulkopuolellakaan. Jossain vaiheessa sitten vaan huomasin, että turvotus on oikeastaan mun elämäni, ulkonäköni, muhkuraisuuteni suurin ongelma - ja samalla sen ratkaisu. Kun saan turvotukset pois, niin olo ja elo on keveetä ja vaatteet mahtuu päälle (ja mää mahdun nahkoihini).

Tää aamukin alkoi niin hyvin. Söin puuroa! Aivan mahtava aamupala, siinä ei ees ole mitään vaivaa, mutta niin on ihmisen elämä muka kiireistä ja levotonta, ettei ehdi minuuttia seistä kattilan ääressä aamulla sitä sekottamassa! Minuutista on siis mun elämäni näköjään kiinni aina välillä. No tänään siis kuitenkin maltoin ja keittelin puurot ja nautiskelin sen aamukahvini kanssa. Ah mikä olo! Kyllä tästä hyvä tulee.
Mutta jaa. Kuinkas sitte taas kävikään?!  Eikös me menty tyttärien kanssa kaupunkiin, ihan vaan ostaan toiselle jotain kemikalio-juttua. Ja niin vaan kuulkaa minä, minä itse suuressa itseydessäni, ostin kahdet housut (!!! no ne oli alennuksessa, mutta silti!!!) ja vein vielä lopuksi plikat ravinteliin syömään. Saakeli siellä mitään salaattia ainakaan tilattu, vaan lehtipihvi tietenkin. Oih. No onhan siinä vähän vihreetäkin päällä.... Mutta tää oli silti hei erittäin perusteltua, koska meillä oli sosiaalinen hetki englannista saapuneen likan kanssa ja käytiin läpi kaikki kuulumiset ja hauskat kokemukset! Eiks ollukin sen arvoista, siis?

(vaan nyt taas on ihan turpo olo ja väsyttää, rasvainen ruoka oikeasti väsyttää sillätavalla nytmääkuolenjosensaamennätajuttomaksi - tavalla ja mä inhoan inhoan inhoan tätä oloa.)

Eilen mä söin talkkunaa, vaikka tää jäbä rouskutti sipsejään näin antaumuksella mun vieressä! Paikallinen HerkkuTalkkuna on muuten ainoa talkkuna jota syön, kaikki muut maistuu jauhoklimpeille, mutta tää maistuu lapsuuden kesille. Ootteko te syöneet talkkunaa koskaan? Miten te sitä syötte? Täällä sitä syödään ripottelemalla jauhoja piimän sekaan lautaselle, sekoitetaan tasaiseksi ja laitetaan halutessaan sokeria pinnalle jos haluaa. Nam!

Me lähettiin tänäpä jo aamusti liikenteeseen miehen ja nuorimmaisen kera, haettiin naapurikaupungin Jyskistä patja meidän vierashuoneeseen, kun sinne tulee talon(ja elikoiden) vahdit meidän risteilyn ajaks asumaan. Hiukanko meinasin kaatua selälleni siinä maksutapahtuman yhteydessä, kun tajusin patjan maksaneen 75 euroa. (Mä olin kuvitellut että ehkä jotain kolmekymppiä...) Alennuksella ollut 120 senttiä leveä vaahtomuovipatja! Jösses. Kallis oli kissan liraisu siihen edelliseen siis *murh*.

Me käytiin myös siellä samaisessa kylässä ruokaostoksilla ja meinas taas mennä herne nenään siellä kierrellessä. Että voi olla epäloogisesti kaikki mahdolliset tarvikkeet sinne ripoteltu mä vaan sanon. Olen aina silloin tällöin siellä poikennut (koska siellä kaupungissa meidän toiseks vanhin opiskelee ja tää isohko K-kauppa Lautturi on siinä niin sanotusti matkan varrella häntä kuskatessa), joten ei se nyt niin outokaan kauppa enää ole, mutta edelleenkään en sieltä mitäään löydä puskemati vastavirtaan  hakemaan taas jotain jonka ohi olin nähtävästi mennyt. Ja aikaa menee aina varmaan kaksi tuntia, kun siellä käy! Sekin ottaa ohimoon, tietenkin. Tänään päästettiin kuopus siellä kyllä laskemaan liukumäkeä lähteissä, joten ei ollunna sellaista kiirettä matkassa, vaikka kaduin kyllä melkein hetkenpäästä sitäkin, kun en meinannut saada jässikkää sieltä vempeleen sisältä pois lähtemään. Pikkasen sain käyttää suostuttelutaitojani meinaan! Oikein innolla odotan ollaanko me risteilyllämme missään muualla kuin pallomeressä. Ehh.

Mutta nytten taidan hiukan oikasta tähän sohvalle ennenkuin säntään kahvinkeittoon. Ramasoo niin paljon , paskaruuan lisäksi se kun piti eilenyöllä varrota tietenkin mies ja poika sieltä Ratinan Nightwish-keikalta kotio. Oli kuulemma ollut hieno shou ja erityisplussamaininnan sai ilma, kun ei satanut, ihme kyllä. Tänään onkin sitten jo sadellut ja keli on muutenkin aika kolea. On se hyvä että ostin housuja, ettei tarvi lähteä niillä shortseilla liikenteeseen, jotka olin silloin hetken helteen kuumentamana ajatellut niinkuin matkavaatteekseni.

Jos mä nyt juon kuitenkin kiltisti vettä vielä monta litraa, syön illalla salaattia ja jossain välissä rahkaa ja marjoja, niin luulenpa että huomenna on kuitenkin ihan hyvä olo lähteä reissuun (syömään). Hehhee!

5 kommenttia:

 1. puuro se tiellä pitää ja on kaikkein parasta päivän aloituksessa...Talkkunaa,just samaan tapaan syön minäkin piimän seassa :D sillon ku syön...

  VastaaPoista
 2. Täälä ollaan kans palaamassa ruotuun lomien jälkeen <3 tuo turvotus on kyllä ärsyttävää ja usko mua, tiedän mistä puhut!
  Kun malttaiskin sitä puuroa keitellä ja syödä lautasmallin mukaan :D syssymmällä sitten ;)

  Talkkunaa en ole ikinä maistanut, mutta voisi kyllä perehtyä! Muuttaako se piimän jotenkin viilivanukasmaiseksi? Vai tekeekö se siihen jotain sattumia :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, syssymmällä sitten molemmat :D Koitan äkkiä vastata ennenkuin kännyn akku loppuu, että piimästä tulee just viilimäinen, venyvä herkku ja sattumia ei pitäis tulla jos malttaa sekoittaa tarpeeksi siinä sekoitusvaiheessa :D talkkunajauhoissa on makueroja todella paljon ja mä en pysty muuta tosiaan syömään kuin tuota !

   Poista
 3. Voi puuro, huomenna se puuro"kuuri" e h k ä alkaa... Kivaa reissua teille sinne minne menettekin risteilemään <3 *oijospaoisinsaanutollamukanaheh!*

  VastaaPoista
 4. Täällä kärsitään samasta ongelmasta.. Kun ruokailut pysyy kohtuudessa ja kohtuu terveellisinä niin housut menee jalkaan, mutta vedäppä jotain mättöä niin saat kulkea loppuviikon verkkareissa kun on niin möhö olo etkä muihin mahdu ja vatta on kuin puolessa välissä raskautta :D

  VastaaPoista