sunnuntai 30. elokuuta 2015

Nyt kun kesä mennyt on

Tunnelmia meidän venetsialaisista! Oli kyllä upea ilta, sää oli komeampi kuin juhannuksena ja onneksi päivällä puhallellut tuulikin tyyntyi iltayöksi ja vuoden 2015 viimeinen kokko sai palaa aivan rauhassa - ja komeasti paloikin!

Kuvat on vähän väärässä järjestyksessä, mutta haittaakse? Sininen oli taivas lauantaihin lähdettäessäkin ja muksut teutaroi pihalla koko päivän vielä sortseissaan, liekö viimeisiä kertoja jo sekin? Kyllä tässä nyt vähän haikeina ollaan!

Ulkonäkö ei ole kovin hääppöinen, mutta kaikki meni muksuin suuhun alta aikayksikön: laitettiin ihan Kivikylän lihapullia vartaisiin ja loppulämmöillä pyöriteltiin niitä grillissä. Ei aina tarvihe olla niitä muodikkaita tomaatteja siinä välissä polttamassa pikkuisten suita (tai isompienkaan), saati mitään muutakaan ylimääräistä. Oli meidän pöydässä silti paljonkin kasviksia, kun salaattejakin oli neljää eri sorttia, joten mun suosituksena on laittaa tarjolle niitä ruokia ja lajeja jotka maistuu - ei niitä mitkä on muodikkaita tai joita "pitää" olla jonkun ihmeellisen säännön mukaan *hih*!

Vaikka ei itse joisikaan, niin vieraille voi silti tarjota juotavia, jos niikseen tulee. 


Tämmösis hepeneis tarkeni tän vuoden venetsialaisissa!

Koskaan ei ole niin kiire, etteikö ehtis kuunnella Sibeliuksen Finlandiaa, tässä Zubin Mehtan johtaman Wienin Filharmonikkojen soittamana, kun yleteemalta tuli Schönbrunnin kesäkonsertti uusintana!
Kuu. Oli kirkkain ikinä, kun tuolta pääsi kurkistamaan.

Varovaisesti hipsin laiturille vaikka olikin ihan pimeää ja otin tämän kuvan rannalla kokkoa ihailevasta perheestäni . Joki oli ihan tyyni, vain muutama aavemainen kalanmolskahdus kuului välillä selkäni takaa.


Elokuun viimeinen sunnuntai olikin sitten oiva viettää kyläseuran tapahtumassa, jossa juhlittiin kaikille avointa leikkikenttää ja vietettiin samalla muutenkin vähän suulikirppistelyä ja muuta väkeä yhteen kokoavaa toimintaa.Mikäs se tämä on? No mustameri. Talkoohengessä paikalle saapui paikallinen puuhamies (ja -vaimonsa), joka muutenkin järjestää tapahtumia lapsille ja nuorille kaikenlaisen kivan tekemisen merkeissä (kyllä, tälläisiäkin ihmisiä on!) ja tämä oli kertakaikkisen suosittu lasten keskuudessa. Meidän muksut piti (kuulemma, miehen mukaan) nostaa sieltä pois , kun oli aika lähteä kotiin!

Nyt tässä sohvalla istuessa, ulkona ukkosen tauottua ja sateen ollessa enää pientä ripsutusta, voin sanoa että kiitos kesä. Olit erilainen, olit kylmä, olit lämmin, olit miellyttävä, olit ennenkaikkea rentouttava ja voimaannuttava; olit jälleen joillekin se lapsuuden kesä, joillekin ihka ensimmäinenkin kesä, joillekin tämän maailman ihmisille se viimeinenkin kesä. Ensi vuonna on uuden vuoro ja sitä odotellessa katsotaanpas millainen syksy ja talvi meille onkaan tulossa?! *iikjännittää*

Oliko teillä hyvä kesä? Mitä siitä jäi mieleen? Pitääkö aina jäädä jotain mieleen? No mutta moi nyt!

2 kommenttia:

  1. Ai venetsialaiset :D se on niitä rannikon juttuja se,ei täällä sisä-maassa moisia vietetä :D Must tuntuu,ett vastahan se kesä alkoi ;) Mutta jos kesälomaa(sitä lasten) ajattelee,niin olihan se ihan ok,kaikista vastoin-käymisistä huolimatta.

    VastaaPoista