perjantai 17. heinäkuuta 2015

Sateinen perjantai keräilee itseään

Huomentapäivää ystävät rakkahat!
Olenhan minä tässä jo hereillä ollut, aamukahvit juotu sillä pitkällä kaavalla ja lapsille aamupalat annettu. Ulkona satelee ja näyttää aika harmaalta muutenkin (lue: kylmältä ja luotaantyöntävältä). Tämäkin on muuten ihan himppusen kummallinen asia, kun syksyllä jos olis tämmöstä keliä, niin siellähän oltaisiin sadevaatteet niskassa ja nautittais niin happirikkaasta ilmasta! Nyt kun pitäis olla aurinkoista, niin tää ei vaan vetele.

Eilen meiltä oli väkeä Tammerfesteillä Tampereella ja jos olette lukeneet mitä siellä tapahtui (satoi vettä niin että kadutkin tulvi kauppoihin asti) niin arvannette minkänäköisinä tulivat takaisin! Saunaan menivät lämmittelemään peräkanaa, ennenkuin kykenivät iltaeväksille. yleensä sitä kesäsade on lämmintä, mutta eipä ole tänä vuonna! Meikäläisillä oli kyllä sadetakit mukana, mutta eipä ne paljoa auttanut siinä vaiheessa kun sitä vettä tuli oikeasti kuin saavista kantamalla päähän.

Me tääl kotona paisteltiin sadepäivänlättyjä ja oltiin vaan. Äkkiä meni päivä ja yhtä äkkiä taitaa mennä tääkin. Kokoan kohta porukkani koolle ja lähdetään hakemaan vaihtorinki-ostokseni ensin ja sitten poiketaan varmaan kirjastossa (jos kuopus jaksaa olla hereillä vielä silloin). Poutapäivän vaihtoehto olis ollut leikkipuisto, mutta kirjasto on kyllä parempi näin märällä kelillä.

Koiruudet makkoo kuin olis isompikin väsy ja Bruno hauskuutti meitä kaikkia aamulla peruuttamalla hyvin äkkiä takaisin kun avasin ulko-oven kaatosateeseen. (arvannette että Papunen ei peruuttanut, se painoi korvat suimurassa suoraan sateeseen riehakoimaan). Eilen illalla mittailtiin kasvattajan ohjeiden mukaan Pablon säkää ja saatiin tulokseksi 44cm. Oli pikkasen paljon, vissiin, mutta kuulemma ei mikään huono! Tulee mukavan kokoinen isompana (noin 5cm kasvaa yleensä kai vielä). Näyttelytreenejä ohjeistettiin tekemään kun on sellaiset mitat nyt meillä *iiiih*. On kyllä mukava kasvattaja meidän Papusella, välittää näistä pampuloista vieläkin vaikka ovat jo tänne maailmalle levinneet.

No nyt kiekuu kukko siihen malliin, että menen katsomaan onko rehukippo kaatunut vai mikä siellä on loppu! Heh!

Ja eikun menoksi muutenkin, mukavaa päivää teillekin!


7 kommenttia:

 1. Täällä Turun suunnalla vettä ei tullut ihan tuollaisia määriä, mutta kyllä illalla pari hyvää kuuroa saatiin. Tosin olimme tiukasti sisällä. Meidän Eka on siitä hauska, että jos sen yrittää viedä sateeseen ulos, niin se peruuttaa ihan varmasti takaisin ja vauhdilla. Mutta jos sade alkaa kun olemme ulkona, niin sillä ei ole mitään väliä. Silloin ilmeisesti lenkkeilyn hauskuus vie voiton kaikesta muusta. Eli eilen illalla ei paljon ulkoiltu. Tosin takaoven se halusi pitää koko illan auki, että sai raitista ilmaa. Että sellainen dreeveri.
  Tuo on kyllä niin totta, että kesällä sitä sadetta ei vain kuuluisi tulla ja siihen suhtautuu ihan eri tavalla kun syksyllä. Mutta mulla alkaa loma viikon kuluttua, niin kyllä ne kelit siitä paranevat. Mulla on yleensä ollut tämän viraston parhaat lomakelit riippumatta loman ajankohdasta. Tosin myös se taika pitää paikkansa, että aina kun menemme esikoiselle kylään Kajaaniin sataa lunta. Toissa vuonna se tapahtui lokakuussa, viime vuonna syyskuussa, jolloin lehdetkin kirjoittivat, että ensilumi Kainuuseen kuukauden etuajassa ja nyt viime vappuna sama toistui jälleen. Eli parempi olla siellä suuremmin käymättä. Silloin kun viemme pojan kotiinsa loman jälkeen, lunta ei satele. Mukavaa viikonloppua ja toivottavasti parempia kelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan Sääennustaja-Sari :D Toimiskohan se muuallekin? Että jos sua vois tilata aina sinnepäin mistä esim valkea joulu puuttuis :D? Noi koirat, voi elämä....aika vekkuleita. Täällä tulee nytkin vettä viiden minuutin välein, sillai alas asti, kuten sanonta käy. Kaupan pihassa oli saimaa. Hih! Mukavaa viikonloppua ja kelejä sinnekin!

   Poista
 2. ai että vettä satelee :D täällä on oikee kunnon helle,hikkee pukkaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiettä, no niinhän ne lupasivat että sielläpäin tarkenee <3 Mukavaa viikonloppua!!

   Poista
 3. Todellakin "sateinen perjantai keräilee itseään": äsken oli sähkökatkos ja kone väitti julkaisseensa tähän kommentin vaikka en kerenny vielä kirjoittaa sanaakaan ;D Jos jotain ihmettä tulee, niin ei tarvii julkaista ;D Mut eipä tässä mitään, ukkosta odottelen tulevaksi ja se ois taas viikonloppu edessä... nou :D Mikäs oli kukolla hätänä? Hauskaa viikonloppu sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah mitähän lie ollut, kun ei ainakaan tänne tullut mitään :D Mulla joskus on monta päivää niin etten pääse kommentoimaan kellekään, kun mun viesti vaan jää siihen kenttään kirjoitettuna ja kun klikkaan "julkaise" niin ei se lähde minnekään :D Sitten klikkaan niitä noin viis kertaa ja pelkään että jokainen menee jossain vaiheessa...... minäkökommentoijavihulainen, heh. Kukolla ei ollut mitään hätää,paitsi seurankipeys! Ihmetteli varmaan että miksei olla pihalla niitä hellimässä, tain jotain. Äsken vein sinne makaroneja ja tykkäsivät kovasti :) Hauskaa viikonloppua sinnekin!

   Poista