tiistai 14. heinäkuuta 2015

Lapsi-Lainsuojaton teatteriin lähti

Pikkasen nyt ottaa päähän tämä otsikoissa ollut tapahtuma, jossa näyttelijä kesken esityksen hääti pariskunnan katsomosta pois, koska näillä oli mukanaan vauva.

Ei, multa ei ymmärrystä tälle näyttelijälle löydy. Eikä kellekään muullekaan , joka mätisee, että lapset pois jokapaikasta häiriköimästä, lapset omiin näytöksiinsä erilleen paremmasta kansanryhmästä, lapset ja lapsiperheet tietenkin kotia niitä kupeittensa hedelmiä hoitamaan, eikä minnekään kesäteattereihin hyvänen aika!

Mitäs jos laitettais saman tien semmonen sääntö, että ärsyttävällä äänellä hengittäjät pois kassajonoista ja taidemuseoista, pahanhajuiset ihmiset pois mistä vaan yleisistä jonoista, hullunnaurua nauravat hohottajat pois elokuvateattereista, ja niin edelleen. Koska toisten, vähän parempien, ihmisten elämän toiminnot häiriintyy noista edellämainituista ja sehän ei passaa. Eihän?

Mä voisin tätä nyt tässä ruotia nätein sanakääntein, tai sitten vielä roisimmin, mutta eiköhän se mun kantani tullut ihan tälläkin selväksi. Jos näyttelijä häiriintyy yhden vauvan ääntelystä kesäteatterin katsomossa, niin oliskohan pikkasen surkea näyttelijä ehkä, noilta keskittymistaidoiltaan nyt ainakin pelkkä nolla. Olisko kannattanut pyrkiä vaikka johonkin sellaiseen ammattiin, jossa ei ole tekemisissä live-yleisön kanssa. Tai yleensäkään kenenkään. Lapset kuuluu elämään, moneenkin paikkaan missä nyt vielä "saa" vapaasti olla ja elää. Aikuisten suvaitsemattomuus tässä on suuri uhka ihmiskunnan kehittymiselle. Ei ihme että nuoret äidit masentuu, kun maailma on täynnä kirjoittamattomia sääntöjä miten niiden lasten kanssa ei kuulu elää. Ja vanhemmuudesta yritetään tehdä jotain hävettävää ja anteekspyydeltävää, epänormaalia, josta pitää jotenkin "parantua" taas normaaliksi - eli elämään pelkkien aikuisten maailmassa. Hyi ei.

Muuten aika kiva päivä, katselin just kun satenkaari päättyi tuonne tielle ja autot ajoi siitä "läpi" monenvärisinään. Aika hassua, kun aattelee!

8 kommenttia:

 1. Just näin, vähän ihme juttu kyllä! Olis vaikka 'näytelly', ettei häiriinny ylimääräisistä äänistä k e s k e n näytelmän :O Sateenkaaret on kyl mahtavia, en oo nähny vielä yhtään tänä kesänä, vaikka mukamas koko ajan tuijotan taivaalle - tyyliin aamusta iltaan, no höh :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin <3 ja tiätkö, mä oon jostain syystä nähnyt varmaan 20 sateenkaarta jo tänä kesänä :D Täällä siis kun aina sataa - myös paisteella! Johtunee tosta joestakin, sen höyrystyminen kerää niitä pilviä tohon josta ne sit sataa alas ennenkuin jatkavat matkaansa.

   Poista
 2. Kiitos loistavasta kannanotosta! Toivottavasti myös näyttelijä itse näkee tämän. Hänhän ei halunnut edes kommentoida omaa törppöilyään. Eikä se ole selitys, että rooli jää päälle, kun näyttelee inhottavaa ihmistä. Eihän hänellä juuri muunlaisia rooleja ole ollutkaan. Taitaa olla luonneroolitus.
  Mukava, että olette käyneet täällä meillä! Denniksessä on kyllä tosi hyvä pizzat ja onhan tämä kiva kesäkaupunki vaikkei aurinko paistaisikaan.
  Mukavaa pikkulauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva käydä, Sari :D Ja mun siel vetää jotenkin aina kesällä Turkuun! Ja niin totta, luonneroolitus ;)

   Poista
 3. Huh huh....niinpä niin,kategoriaan voisi lisätä juopot pois näkyvistä jne...

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava postaus. Innoituin juttelemaan aiheesta omassa postauksessanikin... Käsittämätöntä toimintaa tuolta näyttelijältä enkä ylipäätään tykkää tästä "Lapset pois kaikkialta että me saadaan olla rauhassa"- ajattelulta. Lapsiahan nämä ihmiset on itsekin joskus olleet.

  VastaaPoista
 5. Itsekin luin kyseisen jutun enkä oikein tiedä mitä sanoisin!
  Ehkä tyydyn yhtymään sun kirjoitukseen.. hohhoijaa mitä toimintaa :/
  Ja enitenhän tässä ihmetyttää se, etteikö sitä häätöä ois voinu hoitaa jotenkin nätimmin..eikä nolaamalla perhettä koko yleisön edessä? Siinä ei varmaan oo ihan tilannetaju ollu kohillaan..

  VastaaPoista