sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannukselta kaiken sainHei kaikki! Täällä on ollut ihana juhannus. Mistä lie johtuukaan, mutta ilmatkin oli meidän perheen mielestä ihan mainiot! (ainaki paremmat kuin viime vuonna, kun oli niin kylmä tuuli että pystyyn meinas kaik elolliset jäätyä). Juhannusaattona tehtiin kaikkea mitä oltiin suunniteltukin: vähän siivottiin, valmisteltiin, kokattiin, kestittiin ihania vieraita, nostettiin lippu salkoon,  pelailtiin ulkopelejä, käytiin kiivaita koripallomatseja, saunottiin, keräännyttiin kokolle omaan rantaan, pelailtiin isompien lasten kanssa korttia läpi juhannusyön, kerättiin sen seitsemän kasvia pihamaalta ihanan usvan ympäröimässä kesäyössä. Ja nukuttiin hyvin.

Juhannuspäivänä tuli lisää porukkaa ja taas kokkailtiin tavallistakin suurempia isoja määriä ruokaa, syötiin pitkän kaavan mukaan, leivottiin raparperipiirakkaa, nautittiin ulkoilmasta koska aurinko välillä niin kauniisti paisteli, otettiin ruokalevot,  lilluttiin kuumassa paljussa virkistävän kesäsateen pirskotellessa niskaan pisaroita, saunottiin, tehtiin jättikattilallinen popcornia, katseltiin komediaa telkkarista ja hauskuuteltiin lasten kans kaikennäköistä ja mentiin taas hyvin sielut ja ruumiit ravittuina nukkumaan.

Mun mielestä ihan parasta keskikesän viettoa, tässä olossa mieli lepää.Kiitos elämälle tästä kaikesta, kiitollisena siirryn köökin puolelle miettimään tämän päivän ateriointeja, pyykinpesua ja muuta mukavaa!

P.s. Jos joku voi kirjoittaa suoraan asian ytimestä, niin Joki ja omenapuu-blogin Cathy, siis tästä jusseilusta ja maaseutuilustakin ;) ! Käykääs kurkkaas, linkki TÄSSÄ.

3 kommenttia:

 1. ihana juhannus teillä :) säänkin puolesta :D meillä kylmää ja harmaata 2 päivää,nyt paahtaa aurinko helteisenä ;)

  VastaaPoista
 2. Rentoa meininkiä :) Noin mäkin viettäisin juhannusta, jos just ei olis ruvennut muodostumaan toisenlaista perinnettä :)

  VastaaPoista
 3. Mekin oltiin oikein tyytyväisiä juhannukseen :) lapset jopa tänä vuonna uivatkin mökkireissulla, toisin kuin viimevuonna jolloin muistaakseni tosiaan luisteltiin tai jotain ;D no ei vais, mutta onhan se niin kivaa olla möllöttää omalla sakilla ja vieraidenkin kanssa kun kaikilla on se kuuluisa hyvä fiilis :)
  Kuvista välittyy kyllä oikeinkin ihanasti teidän juhannus!

  VastaaPoista