keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Arvomme seuraavan onnistuneen päivän

Istun tässä sohvalla läppäri sylissä ja kauhunsekaisin tuntein kuuntelen kellon tikitystä. Tai kuuntelisin jos kuulisin tässä talossa mitään, kuopus vieressä pitää sellaista kurkkuöärinää, tiedättekö, kuulostaa kuin olis jonkun suuren kohtauksen kourissa joita telkkariohjelmissa aina intuboidaan, mutta tää silti on hymyssä suin ja ärinäpörinässä on häivähdys jotain säveltäkin. Hän just on klohminut otsalohkonsa kaksi (KAKSI) kertaa läppärinreunaan, molemmilla kerroilla ilmoille läjähti nauru, mutta myös punaiset läikät vaaleassa otsanahassa. Me ollaan toiseksinuorimman kans myös poimittu tsiljoona xylitolpastillia keittiön lattialta, koska niitä ei saanut ottaa ja se purkki vaan jotenkin tipahti ja aukesi. Niinhän ne purkit tekee!

Päätä särkee, koska valvoin yöllä, mutta masennus iski eilisen ihanan päivän päätteeksi jo illalla, kun mulle ilmoiteltiin että tänään sataa. Niin tietysti ja nythän siellä tosiaan sataa. Eilen oli kesä ja nyt on joku syksy. Ei mulla oliskaan ollut pihahommia ja kun mä sanon pihahommia, niin mä tarkoitan ihan oikeita sellaisia, enkä mitään hienostelijoiden sävysävyyn -kukkapenkkien- suunnittelu-hommia. mä tarkoitan jäätävää risusavottaa, joita ei edes haravalla hoidella, vaan käspelillä immeiset käspelillä, koska myrskyt.

Ja viikonloppuna muuten jutskasin kyläseuran talkoissa yhden toisen kanssa, joka asuu tän saman joen tällä samalla puolella. Ja meidän top ykkönen puheenaihe oli TUULI. Juu. Sitä riittää ja se on kylmää. Ja kun joku muunmaalainen (lue: muualla tässä kylässä asuva) tulee pihaan ja sanoo että onpas täällä tuuli, niin ei luultavimminkaan ole edes. Jos hiukset pelmuaa ja puut heiluu, risut lentää ja liinat läpättää, niin se ei ole oikeastaan vielä edes tuulta. Jos olis, niin meillä ei täällä muuta säätä oliskaan ja siksi meillä on ihan uudet määritteet sille mikä sitä tuulta oikein on. Muiden tuuli on siis meille tyyni. Muiden myrsky on meille tuuli. Se kun et saa happea kun sieraimiin menee niin kovalla voimalla ilmaa vaakatasossa, se alkaa oleen meillekin jo kovahko tuulonen. Sitten kun näet ulko-oven pullistuvan sisäänpäin ilman voimasta, se on jo sitten se myrsky.

Ja niin kuin ei olis pään klohmimisessa ja xylitolikylvöissä ollut tarpeeksi näyttöä siitä, että ei tää päivä vaan tuu onnistuun, niin nyt se poika iski jalkansa mun kahveekuppini kylkeen. Niin kova oli kirjoittamisen palo kuulkaa, että laskin sen kädestäni hetkeksi. Kuinka mää olenkin niin aloittelija.

Have a nice day you too!

Eihän mulla tässä enää paljoa tälle päivälle oliskaan ollut. Kauppareissu (olis pitänyt olla jo), pikasiivous, vierahien tuleminen, ruuanlaitto, lapsen kuskaus tanssiesitykseen, joku juttu jota en nyt muista ja sitten se itse tanssiesitykseen meneminen. Jossain välissä pitäis laittaa ittensä kuntoon, hoitaa lapset ja miettiä nopein reitti täältä Kuusamoon ja takasin (9 tuntia 9 minuuttia yhteen suuntaan, pikkujuttu!). F##k this keskiviikko!

9 kommenttia:

 1. Sade harmittaa täälläkin. Mutta jos jotain positiivista pitää keksiä, niin luonto on sateen jälkeen vihreämpi :) Kirjoitat hauskasti, mukava lukea! Mun kahvi ei ole lattialla, mutta se on kylmää. Taas kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Niina! No se on kyllä ihan totta, että maailma vihertää taas piirun verran enempi! <3 Oih voihan kylmä kahvi- niin tuttua! Tsemppiä!

   Poista
 2. Mun kahvi ei ole vielä edes kupissa =DDD
  Kivaa vappua teiän jengille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou, äkkiä sitä kahvia!! :D:D Huisia vappua teillekin!!! <3

   Poista
 3. Tänään on täälläkin päivä mallia plääh.
  Ei tässä kerkiä edes kommentoida hyviin pohdintoihin.
  Pohdittu kuitenkin on.
  Varsinkin sitä kiirettä. Taidan olla myöhässä omasta elämästäni, kun olen aina nykyään myöhässä. Aina on kiire olemaan myöhässä???
  Ja kiukkuahan siitä seuraa. Esim kiukuttelin lapsille jotka eivät halunneet sisälle. Ja minä halusin sisälle, koska takat piti laittaa tulille. Koska en sitä ollut aiemmin kerinnyt hoitaa. Ja siksi sisälle piti roudata kaikki, koska nuorinta (saman ikäinen kuin teillä ja samat pallohaalarit, naftit) ei voi jättää yksin. Ja sillä hetkellä kotona olijat ovat aika epäluotettavaa sakkia pikkusiskon vahtimiseen.
  Halusin takat tulille, koska piti lämmittää, ettei tänne jäädy. Ja halusin pellit vielä kiinni ennen puoltayötä.
  Nii pä niin, ongelma on siis kiire ja minä. Kiireen tuntu siitä, että asia pitää saada tehdyksi. Ja ongelma minä on se, että mullakin on joskus jotain tyhmiä suunnitelmia, kuten nukkua joskus..
  No sekavaa selostusta, mutta niin on arkikin.
  Kaikki kun vaikuttaa kaikkeen. Itse teen sen kiireen tunnun ja kiireen. Kun ruoka pitää olla tehtynä, ennenkuin mennään harrastuksiin. Koska ne pyykitkin pitäis joskus saada kaappiin ja uudet kuivumaan. Ja tätä kun ei aamulla tee ( eivät ole kuivia) niin sit ne jää sinne yöks. Hitsin yhtä rangaistusta tää elämä. Jos et lämmitä, jäädyt, jos et laita astioita koneeseen, loppuu astiat..
  Eilen menin lenkille. Sen seurauksena ne oyykit jäi sit yötöiksi jne jne.
  Lääh ja puuh.
  Tyrvis on tänään ihan kypsä tähän kotityöhön!! Haluan enemmän olla lasten kanssa. Pelata (kun eka raivaan pöydän) lähteä retkille ( kun teen eka eväät) mennä sirkkelöimään( kun eka hommaan pienille katsojan)
  Huomaatko, nyt on naisen elo siinä pisteessä ettei tähän nyt mikään auta, kun on marttyyriyden suohon tipahtanut. Vain se että kuun kierto menee eteenpäin..
  Kyllä vaan miehillä tähtyy olla rankkaa meidän kaa ;) ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tyrvis, taas niin sielun syvyyksistä täyttä asiaa <3 <3 Mä niin tunnistan ton, että joskus sitä on kokoajan yhden homman "jäljessä" ja se ottaa pattiin itseä sitten kokoajan. Ja jos jotain meinaa itelleen (kuten lenkin) varata, niin yöunista sekin aika loppujen lopuksi otetaan. Plääh, ymmärrän niin sua! Äkkiä kierto eteenpäin *peukku*!!!! Miehet saakin välillä vähän olla ihmeissään kun kyllä ne sitten taas saa nauttia meidän suuresta parhaudestakin :D <3

   Poista
 4. Täällä ei sada vettä vaan ihan tupruttamalla lunta. Voi jehna! :( Kyllä todella masentaa. Laitahan talvirenkaat takas alle, jos Kuusamoon meinaat: )

  VastaaPoista
 5. Voi Ansku, iik ! Ja juu siirtyi Kuusamo ensviikoon just säiden takia, vois olla vähän turhan extremee muuten :D

  VastaaPoista
 6. sataa sataa ja sehän pistää vihertämään :) ekkös sää virheest tykkää ? ;)

  VastaaPoista