torstai 26. helmikuuta 2015

Suursyömärinä luokses pompin...


Eihän tästä tuu mittään! Kattokaa mikä annos *naaam*... Oltiin siis tänään tossa Nokialla Kylpylä Eedenissä , siellä samassa missä vanhin poikakin likosi sunnuntaina kavereineen. Mentiin nyt sitten muutkin, kun jostain kummasta sain energiaa siihen *virn* ja kyllä meillä olikin kivaa taas - noiden muksuin kanssa on niin kiva kulkea, kun osaavat kyllä käyttäytyä reissussa hienosti, ilman mitään keskinäisiäkään kähinöitä meinaan.  Mä pelkäsin, että siellä on altaat täynnä porukkaa niin etten mä löydä sieltä pienimpiä mitenkään jos ei ne roiku mun uikkarinnaruissa jollain merimiessolmulla kiinni, mutta hyvin me sinne mahduttiin! Kun oltiin aikaisia, niin siellä ei ollut ees ihan hirveesti väkeä, tai ainakin hyvin tasaisesti joka puolella, jos olikin *heh*. Vedeltiin liukumäkiä (kääk, pelottaa, siis mua!) ja lelluteltiin lämpimässä vedessä. Ihanaa!


Pulikoinnin jälkeen syötiin siinä Kylpylän ravintolassa, jonka nimeä en kyllä muista, mutta sielläkin meillä kävi tuuri niin ettei oo tosikaan: mentiin ihan tyhjään puljuun, tilattiin, istuttiin ja saatiin ruokamme. Ja yhtäkkiä sinne tuli kymmenittäin muitakin! Meilläpä oli jo ruuat edessä ja ei mitään hätää minkään huutavan nälän suhteen. Itse söin uuniperunan ja broilerin ja oli hyvää (tosin broileri olis saanut mun puolesta olla mausteisempikin, mutta ei se missään nimessä pahaa ollut nytkään).

Kotimatkalla aika moni veteli kunnolla hirsiä, eikä ihme sen uimisen ja syömisen jälkeen.

Kyä on koree tukka: kolme tuntia altaassa liotettuna, sitten saunan ja suihkupesujen kautta vaan tost noin ja kotimatka aikaa kuivua. Himhamppu, sanoisin itte!

Ai niin eilen me reippailtiin myös ja oltiin paikallisessa lastenpaikassa eli Herra Hakkaraisen talossa täällä Sastamalassa. Tää oli ihan mun ex tempore- keksintö aamuvarhain (muah hah, siis no kuitenkin, siinä aamukahvikupillisten numero yks ja kaks välissä ) ja neljä nuorinta poikaa läks mun mukaan. Siellä ei ollut paljo ketään muita, no muutama, mutta hyvin mahduttiin käymään kaikki paikat läpi. Oli tosi kiva reissu sekin ja kotimatkaks ostettiin vielä makoisat hedelmätikkarit sieltä, niin säästetiin rahapussia ja tultiin kotia ruuanlaittoon (eikä siis menty mihinkään "ulos" syömään). Mun on viime päivinä ollut mahakin taas vähän kipeä, en tiedä miks, kun ei se nyt se poistettu sappikaan voi enää olla!!, ja olen vältellyt (tosi hyvällä menestyksellä, kuten kuvista huomaatte) noita rasvaisia ulkonasyömisruokia. Ja juonut vielä vähemmän kahvia. (tän jälkeen ei voi oikeastaan enää vähentää kovin paljoa, paitsi siitä aamukahvista sen toisen kupin). Toivotaan että auttais.

 Herra Hakkaraisen talossa saa muuten sisäänpääsymaksulla rannekeen, jolla voi käydä talossa koko päivän. Välillä voi siis ihan hyvin lähteä vaikka lähistölle ruokaileen tai jotain muuta puuhaileen ja tulla sitten takaisin talolle.


 Tää Kinkkeliinin Sekataravakauppa on meidän lasten ykkönen ollut jo vuosikausia. Vanhan ajan puoti oikein ja kaikki nuo ostokset, kuvassa näkyvät kalat ja siellä oli hyllyillä vaikka mitä, on sellaisia pehmeitä, ne on jossain siis kästöinä tehtyjä, oikein kiinnostais että miten ihmeessä! 

 Yks asiakas :) ...- ja taustalla näkyy pikkunen nukketeatteripaikka, jossa saa vetää omat esitykset tai katsella muiden. Meidän sakki veti hyvät kappaleet!

 Avaruudessa on aina yhtä kiehtova kulkea! 

Tossa vasemmalla näkyy tollainen telkkuruutu, joka on siis raketin kyljessä! Siinä kerrotaan koska voi mennä kyytiin ja siellä pääsee sitten reissulle aurinkokunnan läpi. Aika huisia! Ja kyllä sieltä oppia tarttuu mukaan: meillä tiedetään tarkkaan mikä on aurinkokuntamme isoin planeetta ja missä järjestyksessä ne on auringosta lähtien! Tiedetäänkö teillä... (tiedätkö sinä)?

Tää postaus EI ollut yhteistyöpostaus, halusin vain kertoa meidän pikkupaikkakunnan kivasta lastenpaikasta (kesäkaudella samaan hintaan kuuluu ulkopihan polkuauto-kaupunki!). Tervetuloa näille nurkille siis!

1 kommentti: