perjantai 13. helmikuuta 2015

Hohhoijakkainen perjantai

Hirrrvee väsy, vähän olis kiirekin ja ei niin mittään asiaa. Tosi hyvä alku kirjoittaa blogia siis! Uniasiaa ei - vaikka se oikein oivasti tähän nyt sopiskin - tule vielä, josko koskaan, muah hah, mutta kunhan turajan jottain vuan.

Pyykkikone on pyörinyt kuin mikäkin, kun viikonlopun kisoja varten poikaskolmikko ja heidän isänsä tarviivat puhtahia treenivetimiä ja verkkapukuja. Jotain evästä kun vielä muistais niille hankkia kassiin, niin pärjäävät varmasti siellä pitkän päivän (päivät). Eilen koululaisilla oli urheilupäivä ja olivat Ellivuoressa laskettelemassa ja pienemmät sitten Vinkin kuntoradalla hiihtämässä ja paistamassa makkaraa nuotiolla. Kaikilla oli ollut huisin kivaa ja isoin poika jäikin mäkeen (kun oli lupa) kavereineen ja haettiin vasta illantullen sieltä kotia.

Tänään mä kävin tsekkauttamassa muutamat labra-arvoni ja jutskaamassa näistä mun autoimmuunisairauksistani, anemiasta ja psorista nyt pääasiassa. Ja tattadaa, mä olen saanut mun ruokavaliollani kuulkaa ihmetekoja tehtyä ja pinaatin popsinta on tuottanut tulosta, kun hemoglobiini oli noussut. Nää on näitä vaikeita juttuja ihmisten tajuta, sellaisten ihmisten joidenka mielestä kaikkeen on lääke. Sitä kun sit vaan ottaa niin parantuu. No juu ei! Mulla ei lisärauta imeydy (paitsi suoraan pussista tiputuksessa annettuna ja sitä ei niin vaan anneta) joten kaikki keinot mitä ruokavaliolla vaan voi, on otettava käyttöön. Ja kyllä ne on ollutkin käytössä, persiljaa ja pinaattia oon pistellyt sitkeesti menemään läpi vuoden ja onneksi ei ole ihan hukkaan mennyt *huuuuh*. Jatkan siis samalla mallilla ja voin ainakin todeta tehneeni kaikkeni tän asian eteen ja oman terveyteni eteen.

Psorin kans on aika hyvä tilanne siinä mielessä, kopkopkop, että just nyt ei ole ihan kamala kausi meneillään ja voin siis olla ilman mitään lääkkeitä - joka tuo mulle suunnattoman hyvän olon jo ihan sinällään.

Kyllä tässä siis kevät saa tulla, ottelen ihan innoissani aurinkoa ja sen lisäenergiaa tuovaa voimaa entisestään. Tänään on kyllä päinvastaispäivä, kun on pilvistä ja lumista, pakkastakin jotain -6-8.

Huomenna ois ystävänpäivä, mutta meille se nyt on kisapäivä, joten eipäs täs muuta kuin eväskaupoille , *haukotus*, kunhan päiväkahvit on ensin juotu. Moikka moi! Mukavaa perjantaita kaikille!

3 kommenttia:

 1. Iloista ystävänpäivää! :D Toivottavasti ei haukotuta enää... Mukava kuulla, että psori-tilanne on nyt hyvä.. Laita joskus vinkkejä, miten ja mihin ruokaan lisäät tuota pinaattia? Ois kiva kuulla tuosta lisää, itsekin aikas aneeminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti samoin ihana <3 Joo nyt haukotuttaa, mutta kohta se menee ohi kun kahvi tippuu ;) Mä kuule syön sellaista pinaattia jota voi syödä ihan kuten salaattia, sellaisenaan! Maistuu ihan äly hyvälle, koska ei huuhtelunkaan jäljiltä lehdet letkahda vaan on ihanan kiinteitä edelleen! Kokeile!

   Poista
 2. JEEE :) Pinaatti kunniaan :) Kun ei muu auta,ni syödään sitte sitä pinaattia.Pitääpä tosiaan kokeilla,mille se maistuu sellaisenaan.Lettujaki pitäs tehä,lapset on sitä toivoneet monta kertaa.

  VastaaPoista