perjantai 6. helmikuuta 2015

Äidit haluavat siunauksen huonolle äitiydelle *sisältää muutaman kirosanan*

On niin muodikasta kertoa kuinka tekee kaiken päin helvettiä. Ei meillä mitään nukkumaanmenoaikoja ole, nukkuu kun on nukkuakseen. Ei meillä mitään ravintosuosituksia mietitä, pääasia että syö jotain vaikka suklaata sitten. Ei meillä mitään kasvatuksellisia asioita mietitä, kunhan joku sen perään jossain katsoo (ja kunhan se joku en ole minä ihan joka hetki).

Jos olet se, joka pesee lapsensa hampaat aamuin illoin, jonka lapsi ei saa kokista ja karkkia joka kerta kun sielu niin haluaa, jonka lapset saa ulkoilmaa niin että se äitikin on sinne ulos itsensä jaksanut liikuttaa,- eikä makaa kotona jossain ihmeellisessä sairaudessa, johon kuuluu se ettei jaksa hoitaa omia lapsiaan, mutta omat hippansa tottakai jaksaa, koska ne on vaan mun itseni hyväksi - niin sä se vasta paska mutsi oletkin. Olet susi toiselle naiselle. Olet sädekehäsi kiillottaja ja muiden syyllistäjä. Olet kaikinpuolin inhottava ihminen koska tuot elämälläsi esille sen mitä muut eivät ole. Olet epätodellinen. Naimisissa oleva lapsensa ja kotinsa hoitava nainen on vääjäämättä paska luonne, pätee joka tilanteessa paremmuudellaan kuitenkin.

Maailma on mennyt hultteimen ihannoinniksi.

" Ihan turha tulla moralisoimaan että mitäs menin lapsia tekemään vaikka olin kakara ja isäntekele vasta kakara olikin" -mä vaan sanon että enpä tiedä juurikaan tilannetta joka  sitä paremmin moralisointia kaipaisi. Kun itsekeskeiset keskeneräisyydet tekee maailmaan ihmisiä, vaikka heidän oma kasvattamisensakin on pahasti kesken. Se, että laittaa vempeleet yhteen ja saa yhden ihmisen lisää tänne maapallolle aikaiseksi ei silti tee ihmisestä jotenkin yhtäkkiä kaikentietävää ja neuvomaan soveltuvaa. Eikä fiksua eikä kaikessa muussakin pätevää. Päinvastoin. Kun ei osata omaakaan tukkaa vielä harjata, niin ihan turha alkaa opasta väsäämään siitä kuinka lasta kasvatetaan. Teiniäitiys ei ole välttämättä sen lasta vinkuneen ja elämälleen sisältöä kaivanneen huonosti ehkäisynsä hoitaneen pimatsun maailman loppu - mutta tsiisas mitä se laps saakaan kestää tietyissä tapauksissa. Ei ole mikään ihme, että teiniäitiyden tiedetään periytyvän. Sitä mallia pidetään ainoana, mikä sieltä huonommastakin kodista opiksi otetaan. Jos omia asioitaan ei osaa hoitaa, niin pakkoko se lapsi on pitää pimennossa maailman kaikilta muilta vaihtoehdoilta. Jokainen sukupolvi voi tehdä muutoksen.

Jonnekin on kadonnut se vanhanajan maailmanmeno, jossa aika korkealla arvostuksessa oli elämän hallinta. Että ihan itse toi sen leivän siihen pöytään, että ensinnäkin tietysti oli se oma pöytä ja joku paikka mistä leipää sinne tuoda.  Ja että tiesi niinku mitä se leipä edes oli, dudes. Että kannetaan omat roskamme roskikseen, että tiskataan omat tiskimme ja hoidetaan omat lapsemme. Mun mielestä ihan tolkuttoman selkeetä ja yksinkertaista. Simple as shit!

Ainahan niitä pieniä avuttomia rassukoita on ollut ajanlaskun alusta lähtien, jotka ei ole osanneet koulukirjoista lukea miten maailma makaa. Tai itse. Mutta aika äkkiä nekin opikseen otti ja yleensä näiden jälkeläiset ne vasta oppinsa olivatkin imeneet sieltä äidinmaidosta. Häpeän pelko oli hyvä kasvattaja. Itsestä pidettiin huolta ja asiat hoidettiin, ennenkuin alettiin hoidettavia siihen helmoihin tekemään. Nykyään sukupolvelta toiselle menevää tietotaitoa ei voi käyttää, kun sitä ei aina ole - tai se on surkeata. Ollaan koko suku yhtä saamattomia. Kutsutaan toisiamme vertaistueksi, ulkopuoliset sanoo luusereiksi ja yhteiskunta syrjäytyneiksi. Hei, me ollaan "me"! Häpeämättä ojennetaan käsi kohti sossunluukkua ja vedetään punaa huuliin.

Kaiken keskellä pelottaa se, että ihmiskunnan kehitystä kohtaa äkkikuolema, jos meillä ei ole tulevalle polvelle tarjottavana aina edes astetta enemmän kuin itselle. Sen luulisi olevan jokaisella selkäytimessä, että tarjoan lapsilleni parastani. Ja sen parhaan on paras olla hyvää!

On tässä aika jobi, jos meinaa maailman pitää edes joltisensakin kuosissa. Ilmankos mun hartioita painaa *muah hah hah*!

Tälläinen perjantaituuletus!

11 kommenttia:

 1. Ihan asiatuulahdus!! =) muksaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti! Ja ihan totta. Nykyään tuntuu olevan vain kaksi ääripäätä ne jotka vetävät kurinpidon jne ihan yli esim. Ei sokeria koskaan ikinä ja ne jotka pistää ihan läskiksi koko homman ja syyää sit vaikka karkkii joka aterialla ja tää pätee moneen muuhunki asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on - surullista mutta totta. Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Onkohan me lueskeltu samoja juttuja? Mä en tajuu, mikä siinä on niin väärin, että huolehtii kersat illalla peteihinsä (ysiltä meillä kaks isointa, kasilta muut paitsi pienin, joka sammuu ku sammuu) tai laittaa kotiintuloajat, tai pakottaa harjaamaan hampaat ja vielä käyttämään turvavöitä. Siis omg. Mul on vissiin ollut paskamutsi-fiilis ihan suotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla että ollaan :D Mä en vaan ymmärrä kuinka tää maailma meinaa tommoseks keikata :( Minähän en suostu paskamutsi-fiilikseen alkuunkaan noista syistä :D älä nyt hyvänen aika sinäkään! <3

   Poista
 4. Sulla se vaan on sana hallussa! :) Minä ajattelen TAASkin ihan samoin kuin sinä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva! Kiitos kommentista ja komppauksesta ja ennenkaikkea terveestä ajattelutavasta <3

   Poista
 5. Eiköhän se oo vanhempien tehtävä huolehtia jälki-polvensa kasvatuksesta ? :) Kun kuulee/oon saanu lukea siitäkin,miten jotkut "itsekkäät" tekevät lapsia yhteiskunnan kasvatettavaksi..Mitähän järkeä siinäkin? Susta tulis hyvä poliitikko :P

  VastaaPoista
 6. Mä olen kans funtsinut tätä ääripäiden vastakkainasettelua ja maalaisjärjen puutetta. Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista