tiistai 6. tammikuuta 2015

Sata vuotta ilman viinaa ja muita tarinoita elämästä

Ensin mää olin ihan saivareitten pyörteissä, kun nää kaikki "ollaan yhdessä ilman viinaa ja tehdään siitä juttu" - ohjelmat alkoi jyllätä joka maaliman tuutista. Aattelin, että just joo. Paljonpa auttaa, luuserit. Kaikki jotain punanenä dokaajia ja sitten ollaan niin pal parempia ihmisiä, kun ei kipatakaan lasia tyhjäks joka välisä.

No kun oikea elämä vei mennessään ja en ehtinyt heti reagoimaan sitten asiaa hetken pääsin aattelemaan, niin tajusinkin , että täähän on siis porttien aukasu mulle. Että jee ja liput liehumaan!

Että ehkä mua ei enää tän jälkeen vieroksuta joka paikassa, kun aina voi vedota tän juomattomuuden trendikkyyteen nääs. Jaakko Selin sanoi Korkki kiinni (? oliko se sen niminen...)- ohjelmassa , että on havainnut jo sosiaalista syrjintää. Oi, niin minäkin ja kauan.

-Ihmisiä häiritsee suunnattomasti jos joku ei juo viinaa.
-Ihmisiä häiritsee vielä suunnattomammasti jos joku ei juo viinaa ilman jotain todella painavaa syytä. (ja näiks syiks nyt lasketaan vaan raskaus ja joku senpäiväne lääkitys että nuppi putoo lattialle jos samalla jotain kahviaväkevämpää otat)
-Ihmisiä häiritsee suunnattomasti jos joku ei juo viinaa ja käy silti paikoissa missä jotkut toiset juovat sitä viinaa.
 ....Konserteissa taputtamassa (mikä sitä vaivaa? Hihkuu hulluna vaikka otti just yhden kahvin! Yrittää esittää nyt jotain...),
... illanistujaisissa nauramassa (miten voi mikään maailman asia naurattaa jos ei ole ympär päissään? Ei vaan voi. Paitsi jos on tietysti jotenkin luonnostaan.. hölvähtänyt.)
.... ravintolassa tekemässä jotain perin kummallista: syömässä. (tsiisus, tänne ennekään syömään olla tultu, kamoon luuleksää olevas joku julkku vai).

Ainoa mihin sää tän kummallisuutes kans enää sitten kelpaat on noi kuskin hommat kaikille muille. Yhtäkkiä sä ootkin muuttunut täysvaltaisesta averiporukan jäsenestä aivottomaks taksikuskiks, jolta ei kysytä mihin mennään ja koska mennään ja mitä olis kiva tehdä. Koska eihän sulla oo siellä mitään tekoo kuitenkaan kun sää oot selevinpäin!

Meinasin kirjoittaa, että mulla ei ole mitään syytä olla juomatta, mutta onpas. Mää en tykkää siitä! Mun mielestä aika hyvä syy. En mää silti ole absolutisti millään tavoin ja sehän on siis ihmisille kaikkein suurin ällistys ja harmin kohde. Että miten se voi juoda seitsenkytvuotispäivillä sen kuohuviinialkumaljan kun ei se koskaan ikinä mittään juo! Häh! Huijari!

En ymmärrä, missä vaiheessa tää asia on ollut jonkun muun päätettävissä, että mää en juo. Viime vuonna yhden kerran käytiin yksillä synttäripäivällisillä ja maistoin punaviiniä ruuan kans. Ehkä pari kolme kulausta, mutta ihan hyvältä se maistui siihen asti. Ei vaan ole tarvetta juoda enempää!

Joten summa summarum, oon tosi iloinen jos tästä tulee joku nykyajan humputus, jota kaikki alkaa harrastaan. Kiitos ja tervetuloa, tää on mielenkiintoinen matka voin luvata kaikille.

6 kommenttia:

 1. mullakin on alkoholipostaus tulossa - jahka nää muut postaukset joita ensin kaavailen ni pääsee ulos. Ja jahka tästä joulusta ollaan virallisesti ohi, jotta ei tarvitse osallistua känni-absolutismi-joulukeskusteluun.

  VastaaPoista
 2. niin siis piti sanomani t: ihminen joka on kerran ollut kännissä

  VastaaPoista
 3. Myös minä olin pitkään täysin ilman alkoholia. En tuntenut juomiseen mitään tarvetta. Sitten jossain vaiheessa kokeilin ja homma meinasi saman tien livetä käsistä oikein kunnolla. Huonot geenit näes! Sitten maksoin sen verran kovat oppirahat, että nyt osaan ottaa vähän ja kauniisti. Ja tosi harvoin! Siitä kun ei meillä pidä lapset, että äiti ottaa. Joten ihanaa, jos raittiudesta alkaa tulla tapa muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, mutta hyvä kun oot kartalla :)

   Poista
 4. koskaan en oo maistanu enkä maista,ku ei oo mielenkiintookaan..

  VastaaPoista