perjantai 30. tammikuuta 2015

Perheenäidin perussettiä


Oon ollut tosi ahkera pyykkäri, mutta kun se pelkkä peseminen ja kuivumaan laittaminen ei riitä! Ja kun mun viitseliäisyys aika lopuu tasan siihen, kun kiskon kuivia vaatekappaleita telineeltä äkkiä pois kun jalkojen juuressa on kori täynnä märkiä ripustettavia odottamassa. Tai sitten avaan kuivausrummun ja nostan pyykit keoksi siihen tasolle rummun yläpuolelle ja johkaannun sitten tekemään jotain muuta tärkeempää...


Eilenillalla mun oli tartuttava toimeen. Pikkasen oli kyllä astetta haastavampaa, kun vähän väliä siellä seassa oli joko kissa etsimässä makoilupaikkaa tai yks poika etsimässä legolentskarille laskeutumispaikkaa. Ja ei, mä en voi tehdä tätä just nyt tuolla kodinhoitohuoneessa suljettujen ovien takana. Juu nou, pojat + mielikuvitus + keskinäinen aika = luultavimmin jotain siivottavaa mulle.


Tiskejä saa laittaa aina. Meillä on rytmit vähän sekaisin ja kahden koneen tekniikka ei toimi aiotulla tavalla, eli niin että toista täyttettäis likaisilla kun toisessa olis puhtaita. Ehei. ne on molemmat yhtäaikaa päällä, kukaan ei tyhjennä mitään ja likaiset astiat kasataan tiskialtaisiin. Sillälailla sitä sitten jollekin napsahtaa kahden koneen tyhjennysnakki ja jollekin äidille kahden koneen täyttämisnakki...


Ei siinä mittään, että emäntä itse ei meinaa enää sopivia kokolappuja kaupanvaatteista löytää, mutta että tiskikoneessakin lukee XXL :D

Ehtiväistä arkiviikon loppua kaikille! Me meinataan tänään herkutella jollain uutukaisella leipomuksella (toisin sanoen arvotaan resepti netistä).

13 kommenttia:

 1. Luojan kiitos löytyy muitakin, joita tuo pyykkien laitteleminen ei voisi vähempää kiinnostaa. Mullakin on vaikeuksia saada pyykit sinne, mihin ne oikeasti kuuluu; rummusta viikattavaksi ja siisteinä pinkkoina laatikoihin. Ei vain meinaa onnistua. Tai onnistuu, mutta aikahaitari voi olla mitä tahansa tunnin tai muutaman päivän ajalta... kunnes lopulta tympäännyn katselemaan pyykkien vallassa olevaa kodinhoitohuonetta ja raivoissani suoritan tehtävän loppuun.

  Tiskit meillä sen sijaan päätyy aika mukavasti koneeseen ja sieltä kaappiin, jopa pienten osalta. Tosin mulla on sellainen visio, että siinä vaiheessa kun esiteinivaihe tai murrosikä iskee päälle, saattaa heillä olla muitakin kiinnostuksenkohteita kuin tiskikoneen täyttely/tyhjentäminen. Sitä odotellessa. Kiristys, lahjonta, uhkailu...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Joo mä en voi ymmärtää mikä niissä pyykeissä mättää mutta ne on kyllä se kompastuskivi ja jälkikasvu on samaa luokkaa mun kanssani, eli ei nekään intopiukeena käy niitä kaappeihinsa haalimassa vaikka mikä tarve olis :) Huoh! Joskus mietin että yksi iso vaatehuone jokikisen vaatteille olis niin hieno juttu. Mutta nuoriso tarvii omat kledjunsa huoneisiin ja toisaalta ei ole kyllä enää ilmansuuntia vapaina laajentaa pirttiäkään :D
   Meille tulee tiskiä niin julmetusti, kun 9- 13 henkeä syö ja aterioi .... mahtavaa hei että teillon tiskit ojennuksessa! Mä niin ihsilen aina sellaisia puhtaita köökkejä :)

   Poista
 2. Joo, lohdullista katseltavaa! Tuo pyykki....
  keittiöstä mulla on vähä sellanen neuroosi, että se on melkein oltava järjestyksessä. Muualla ollaan sitten vähä suurpiirteisempiä ♡.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tulispa se neuroosi mullekin - joskus oli aika jolloin en saanut nukuttua jos ei keittiö ollut putsplank :D Jostain syystä se neuroosi oli ja meni ja uutta odotellessa.... :D Kääk!

   Poista
 3. Meillä toimii tuo pyykkirumba samalla viissiin kuin teillä. Kuivausrummusta pyykit päätyy tason päälle vuoreksi vasta kun uusi satsi märkiä pyykkejä on saatava kuivausrumpuun. Kaappeihin ne löytää vasta kun kaapeista on hyllyt tyhjinä. Miten se voikin olla niin työlään tuntuista hommaa?! Silloin kun meillä oli vain yksi lapsi minä ruukasin silittää AIVAN KAIKEN. Näin jälkeenpäin ajatellen tuntuu aivan hullulta että on ollut aikaa (muka) silittää omat pikkarit, isännän kalsarit mukaanlukien! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Eija, että joku muukin tunnustaa silittäneensä alusvaatteita!! Samoin minä tein, kun oli vain yksi lapsi joka nukkui päikkäreitä ja piti olla tietysti hiipi hiljaa.... en muuta hiljaista hommaa keksinyt kuin silittämisen :D Nyt kekisisin noin sata ja ensimmäiset kymmenen olis loikoomista ehh hehh!

   Poista
 4. Minä rrakastan pyykkäystä, voinkin tulla teille tekeen sitten sen ja tuu sää siivoon meille! <3 Ja peseen ikkunat ja vaihtaan lakanat, yöks! Nimim. "koko" päivän siivonnu ja valmiina vasta 3 huonetta, huh huh! Ei kun huomenna jatkamaan... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii!! Mä nimittäin tykkään ikkunoiden pesusta <3 yes I know I'm a freak...!!! Ai mikä siivous ja missä - just tulin saunasta ja kohta syödään taas jottai hiukopallaa...

   Poista
 5. Nää kuvat voisi olla meidän kotoa =) Täälläkin viikonloppu menee samoissa merkeissä eli raivauspuuhissa. Kivaa viikonloppua siis - nauttikaamme kotoisista hommista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees! Silloin on vielä hyvä kun on sellainen kauhun tasapaino siinä, että tulee kasoja mutta ne saa vielä viikonlopussa raivattua :D Intoa sinnekin!

   Poista
 6. Oi prkl!! Täällä kans tiskipöytä ääriään myöden täynnä. Eilen piti hakea pitsaa, kun ei mahtunut tekemään ruokaa :D Meillä kuitenkin vain yksi kone ja kaksi lasta ja silti oon aivan hermoromahduksen partaalla! Pyykeissä meillä on sama ongelma. Mä pesisin kyllä, mutta kuka käärii?

  Laitan osoitteen sulle S-postiin Än Yy Tee NYT!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhahha, ihana! Mä en olekaan tota pizzajuttua tajunnut käyttää hätäkeinona :D Mahtavaa!! Joko oot teltan laittanu postilaatikon lähelle??? Kestätkö???? :D

   Poista
 7. rwwwhuggggh <- terveisiä neitokaiselta :) meillä on pakko ottaa kuivat pyykit,uusien puhtaiden ja pestyjen edestä..Kuivaus-rumpua kun ei ole :P ja tiskihommat on vuorotellen,ylä-kouluikäisten vastuulla on 2 tyhjennystä+ täyttöä,nuorempien pitää tyhjentää 1-2 kertaa ja äiti/ isä täyttää...

  VastaaPoista