sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Meidän joululomailupaikka-paljastus


Missä te olitte joululomalla? Lapissa, etelässä, mummolassa, museossa, konsertissa, kylpylässä, mökillä, tuulettumassa. Niin mekin! Paikka on ollut tosi kiva, taidetaan valita tää sama joka vuosi! Kaikki oli kätevästi saatavilla silloinkin, kun satuttiin makkoomaan kaikki tautisina vaakatasossa. Ihan kuin kotonaan olis ollut, kaikki tavarat löytyi helposti ja peruslääkitystarpeetkin löytyi talon kaapista tosta noin vaan. Pakatakaan ei pahemmin tarvinnut, kun täällä oli kaikki mitä tarvittiin. (Eikä ajaa ruuhkassa eikä jokatapauksessa huonossa kelissä).

Meillä oli täällä ihania hitaita aamuja, joina nukuttiin niin pitkään kuin nuo luojan meille suoneet pikkuvekkarit antoivat ja kahvia hörpittiin pitkään ja hartaasti sohvalla lekotellen. Tämä on ollut sitä lomaa!


Ilmatkin alkoi suosia heti joululoman pukatessa päälle, joten kyllä meitä lykästi. Välillä ollaan nautittu maisemista ja luonnonrauhasta sisältäkäsin, välillä pihalla itse mylläten. Lenkkipolulle pääsee heti ovelta ja sauna on lämmennyt joka päivä. Biitsille mennessä joki solisee kivasti ihan vieressä ja joutsenet on ilahduttaneet läsnäolollaan meitä harva se päivä. Pyykkipalvelukin on pelannut moitteetta ja kuivia vaatteita on saatu ripeään tahtiin kastuneiden tilalle. How great is that! (no tosi great!)


Täällä lapset on saaneet olla myös lomatunnelmissa, ei ole vauhkottu terveellisestä mutta ravitsevasta aamupalasta, leikkimisestä siellä missä lelutkin on, tai niinkin typerästä asiasta kuin vaatteiden käyttämisestä... Pääasia että aamupalaa on syöty (leipää ja piparia vuoronperään haukaten), että on leikitty (vaikka pöydällä) ja oltu lämpimässä (vaikka peitot niskassa siinä pöydällä).

Kulttuurielämyksistä pitää myös senverran mainita, että kahteen kertaan on oltu Wienin filharmonikkojen konsertissa (johtajanaan itse Zubin Mehta, vekkuli mies ) ja jotain kevyempääkin musiikkia on ollut tarjolla. Kirjoja on luettu niin, ettei välillä tiedä onko nämä lauseet mun päässäni omia vai Maria Romantschukin ("Ei, Rouva Presidentti", no tota kyseistä lausetta en epäile kyllä itseni sanomaksi...) - ja kulinaariset nautinnot vasta on olleetkin vailla vertaa. Miten täällä on osattukin laittaa just meidän lempiruokia! Ja juomia - glögiä on mennyt niin, että odotan mielenkiinnolla sit hetkeä kun sitä alkaa tulla myös korvista. Näin kuulemma väistämättä jossain kohtaa tapahtuu, mutta vielä ei ole näkynyt (kuulunut?). Piparikippo on jonkinsortin ihme kans, kun siitä ollaan syöty viikko tolkulla ja silti ne ei vaan lopu. Mutta koska joulunpyhien tienoilla saattoi olla ilmassa vähän ruokahalun menetystä karheiden kurkkujen muodossa, niin nyt niitä ollaan vedelty kyllä kaksin käsin niinkun kompensaation vuoksi.

Vielä on muutama päivä TÄTÄ IHANUUTTA jäljellä ja sitten on aika palata tältä lomaselta arkeen, mutta vielä ei. Vielä blogataan olkkarin kuusenkupeesta, vielä laulellaan tsingl bellsiä seitsenvuotiaan suulla tonttulakki päässä ja villalangasta ja foliorullanputkesta tehty onki kädessä (miten ne kaikki edellämainitut liittyy toisiinsa, niin no idea....), vielä pelataan ilmakiekkoa niillä säännöillä, että hävinnyt hakee kaikille piparit ja mehut keittiöstä.

Kuullessani sieltä ja täältä lasten kaveriden lomanvietoista kysäisin lapsilta onko ollut tylsä loma. Eikun kiva, vastasi ensimmäinen. Parasta on tää onkiminen, vastasi se tonttulakkipäinen... Siis täähän ei ole vielä ees ohi että älä puhu, sanoi yks vähän vanhempi ohikiitäessään. Mä ajattelin, että jotkuthan sanoo haluavansa lomalta jotain erilaista, arjesta poikkeavaa. No sitä minäkin! Ilman aikatauluja on päästetty päähän ajatus mikähän viikonpäivä tänään on ja sitten naurettu että ei sillä oikeastaan ole edes merkitystä oli mikä vaan. On kerätty voimia, tosin ensin menetettykin ne kun se tauti iski, mutta aika hyvin ollaan kyllä nyt koottu ittemme ja uutta intoa ollaan kaikki täynnä. Ollaan vietetty myös sillätavalla sopivasti tylsää aikaa, että porukalla alkaa kutkuttaan jo kouluun meno, se tuttu rutiineihin sujahtaminen ja kaikki touhu mitä sieltä taas tuleekaan. Loma siis lienee tehnyt tehtävänsä?

Onko teidän loma ollut yhtä onnistunut valinta?

1 kommentti: