keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Seitsemän yötä jouluun!! Eimitäänpaniikkia eimitäänpniikkia eimitäänpaniikkia

Huomenta, täällä ollaan. Puurot syöty, kahvia vielä tässä hörspiskelen. Lapset katsoo muumeja, meillä on täällä aika ihanan tunnelmallista, kun kynttilöissä palaa lämmin keltainen valo ja muuten ollaan ihan hämäränhyssyssä.

Tauti alkaa olla pikkupoikain osalta ohi, mitä nyt ylivuotoja vaippapepulta tulee välillä - mutta tiedättehän, se on niin paljon helpompaa kuitenkin se, kuin se toisen pään ylivuodahdus. Saas nähdä kuka tulee seuraavaksi tautiseksi, toivotaan ettei kukaan *peuks*.

Eilinen meni sitten ihan tyystin täällä himassa ja raivasin sitten kämppää niin että raikuna kävi. Siivosin joka pojan vaatekaapit, siivosin kodinhoitohuoneen, plokkasin pois vääränkokoisia vaatteita (kääk mulla ei ole enää vauvaa, kääk mulla ei ole enää edes sitä vähän isompaa vauvahkoa) ja jynssäsin lattioita myöten joka nurkan niistä kämpistä. Kyllä nyt on siistiä! (siis jos joku luulee, että tää ois niinkun mun joulusiivo, niin eihän toki. En aikonut viettää sitä pyykkihuoneen keskellä tai vielä vähemmän komeroissa -noo, okei, lapset ehkä piipahtelee huoneissaan, mutta juu nou! Kunhan siivosin, ihan pelkästä silkasta inspiraatiosta.) Muu huusholli odottaa vielä taikakeijun kosketusta, mutta ihan turha ruveta vielä intoilemaan. Meillä on (huoks, ainahan meillä on!) vielä muutama projektikin kesken, että jotta siinähän sitä tulee sitten sekä sotkettua että järjestettyä samalla. Meinaan kun mun hääpäivälahjaksi saatu kaappi tuotiin vanhaan keittiöön nököttämään, täytyi siitä siirtää edellinen kaappi olohuoneeseen. Jossa oli jo kirjahylly, joka on siellä kyllä edelleen. Ovat oikein somasti limittäin siinä, toinen niin kuin tulossa ja toinen menossa... Se hylly lähtee nimittäin yläkertaa ja sinne ei ole ihan yksinkertaista viedä mitään pesäpalloa isompaa. Mutta eiköhän se tosta sinne väänny, kun laitetaan vähän tarmoa peliin (ja kun se joulukin lähestyy ja äiree haluaa sisustaa!).

Nyt pitää kuoria kattilallinen pottuja, niin on helppo sitten lounasaikaan vaan vääntää kattila kiehumaan ja pyöräyttää lihapullat paistumaan.  Mukavaa tavallista ihanaa keskiviikkoa just sulle!


Sillai on siivottu, että laamakin pyörty!

P.s. Ihana blogitilasto kertoi, että tänne on päädytty haulla "onneks olkoon vanha mies". No kiitos kiitos, kyllähän tässä ikää jo onkin tullut ;)

3 kommenttia:

 1. Kyllä vaan on paniikki niin kuin joka vuosi. Saanks mä peruuttaa joulun ja palauttaa koko joulukuun, mun joulukuu on selkeesti viallinen malli.

  Kiva, ettei sulla ole suurempaa paniikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat sää kelata taaksekin päin, ei mua haittais pikkanen venytys tässä vaiheessa, kun ei tota luntakaan vielä ole. Joo siis paniikki on tullut niin monina vuosina lähinnä siitä että en ollut tarpeeksi ajoissa - koska kuvittelin että "onhan mulla kuukausi aikaa". Sitten iski aina heinäsirkat ja muut vitsaukset ja mulla ei olllut yhtään aikaa :D Nyt mä varmistan aina suht etukäteen, että on 1) jotain jouluista ruokaa 2) jotain paketteja, edes yhet. Jos sitten sattuis jotain, niin kyllä niistäkin joulun joku (mies) kyhäis :D :D

   Poista
 2. mä alotan sen siivoomisen hyvissä ajoin,nimittäin het joulun jäläkeen :D tosin joitaki kaappeja täytyy siivota monta kertaa ennen seuraavaa joulua...mutt ku ajoissa alottaa ni kerkiää ;)

  VastaaPoista