tiistai 2. joulukuuta 2014

Parempi päivä: 2.leikkimään! #touhukalenteri


Karmean otsikkohirvityksen jälkeen melkoisen epäedullinen kuvakulma mulle, mutta arvatkaas haittaakse. Siinä olen aamuminänäni heittelemässä kuopusta kattoon. *virn* Osallistun liikunnalliseen Touhukalenteriin , jossa jokaiselle päivälle annetaan joku nimensä mukainen touhukas tehtävä. Tänään se oli leikkiminen - tai loikkaaminen, jos ei halua heittäytyä leikkimään. Mä oon niin tykästynyt tähän, kun tässä yhdistyy tälläinen vähän höpö kuitenkin tärkeeseen asiaan eli arkiliikuntaan. Molemmat mun lemppariaiheitani ehdottomasti, jos ette ole jo huomanneet.

Nyt kaikki siellä kotoinannekin, pistäkää liikkeeksi ja nauruksi siihen samalla, ei siitä olo ainakaan huonone! Mun tavoite tälle joulukuulle kun on, että jokainen päivä olis vähän parempi. Sillälailla kun nyt arjessa pystyy - ja kyllähän me pystytään, kun vaan tahdotaan.

P.s. Tiedättekö onko mitään takarajaa sille, kuinka monta vaatekappaletta voi yks seitsemän vuotias yhden syksyn aikana hukata? Haluaisin vaan tietää. Meillä mennään jo kaksinumeroisissa lukemissa, olisko liki ennätystä, mitä veikkaatte? :)9 kommenttia:

 1. Hieno touhukalenteri idea. Kiitos siitä! Ja ihanasti sinullakin asenteet kohillaan. Seuraava päivä voi aina olla edellistä parempi. Siihen pyritään. Ja se asia, joka tekee päivästä paremman, ei tarvi olla mikään suuri ja taivaita hipova. Päinvastoin. Eilisen päivän ilo koko perheelle oli, kun 3-luokkalaisen kertotaulut alko sujua hirveän takkuamisen jälkeen. Tänään illalla saadaan mummu meille, joka on tän päivän huippua!
  Toi vaate juttu.... hmm.... luulen, että sille määrälle ei oo asetettu mitään eu direktiivin mukasta takarajaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Marjaana :) JA meillä oli kans kertotaulujen kans takkuamista, mutta otin "liputlaput" käyttöön eli tein kertotaulut (esim 7x8=56) erillisille lappusille ja teippailin niitä sinne tänne keittiöön, kaapin reunalle, jääkaapin oveen jne. Siinä kun siellä köökissä sitten koululainen hengailee (syö) niin huomaamattaan lukee kertotauluja ja oppiikin! :D Voi direktiivi, nyt niitä tarvittais!

   Poista
 2. Tuo touhukalenteri on hauska idea!
  Täytyy kyllä sanoa, että luultavasti teidän seiskavee tekee jotain ennätystä. Meillä ei juuri koskaan hävinnyt vaatteita.
  Vietetään tänään hyvä päivä ja odotellaan taas parempaa huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omg, no jokainen on mestari alallaan - meidän seiskavee siis tässä vaateasiassa. Noh, äidin ylpeys, tietenkin, anyway :D Kyllä !

   Poista
 3. Ihana kuva :) Hyvä tavoite sinulla joulukuulle, omaa asennetta voi tosiaan tarkistaa, kröhöm ;)

  Kyllä tuo tosiaan taitaa ennätystä jo tavoitella tuo teidän 7v, ei oo meidänkään hajamielisin kyllä tuommoisiin suorituksiin ikinä päässyt! Tsemppiä, taitaa alkaa käydä (kohta) kukkaron päälle, vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, siis mä en ole tohon edes laskenut niin että hanskoista tulis kaksi, vaan pari kadonneita hanskoja on yksi kadonnut vaate.... huooh. Kun miettii mitä kaikkea lapsella on päällään, niin jokaisen vaatekappaleen se on onnistunut hukkaamaan. Jo-kai-sen. Myös ne alimmaiset ,liikuntatunnin päätteeksi kun käyvät suihkussa... Ihan alkaa joo pikkasen käymään kukkaron päälle!

   Poista
 4. Hahhaa, arvaatko kuinka monta kerta oon huokaillut ja mölynnytkin vähän :)) että miten ihmeessä kokonaisia vaatekappaleita VOI joutua ihan oikeasti hukkaan?? Juurikin meidän ekaluokkalainen pistelee kamaa sitä tahtia kadoksiin, että kulkenee kohta nakuna :O :D niin että tuttua on juu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Salla, kiitos, tässä asiassa mä niin kaipasin vertaistukea, koska tämä meidän ekaluokkalainen on meidän kuudes lapsi ja ensimmäinen tämän megaluokan hukkaaja :D

   Poista
 5. tuo touhukalenteri on kyll huikee keksintö :) tohon tavaroiden hukkaamiseen pieni vihje: hommaa niitä hanskoja kerralla enemmän ja repussa pidän aina vara-hanskat...Toimii kellä toimii ;)

  VastaaPoista