lauantai 13. joulukuuta 2014

Otteita elämästä

Tilanne: ollaan keittiössä, Äiti juo päiväkahvia ja selaa lehteä ja Teini syö muroja ja selaa lehteä. Rauhallista ja mukavaa. Kellon tikityskin kuuluu melkein, lehdet vaan kahisee.
Ä:-Mitäs sulle kuuluu? (nostaa katseensa lehdestä ja hymyilee)
T:- Mitä sä alat heti kyseleen, ihme pälätystä kokoajan, eikö tässä talossa saa edes syödä rauhassa!! (poistuu murokuppeineen tiskialtaan ääreen lusikoimaan äkkiä annoksensa loppuun)

Tilanne: ollaan autossa, matkalla jostain jonnekin. Radiossa soi ne jokapäiväsatakertaasoitettavat biisit, jotka soi jokapäiväsatakertaa myös Teinin huoneesta.
Ä:- Aika hyvä, kukas tän esittääkään? (koittaa saada jostain melodian pätkästä kiinni epätoivoisin yrityksin)
T:-En tiä eikä kiinnosta, hyi tämmönen mummobiisi yäk, kertoo paljon jos sääkin tästä tykkäät, äläkä sitä paitsi kokoajan puhu mulle!! (laittaa radioo silti isommalle ja katsoo kädet puuskassa sivuikkunasta poispäin)

Tilanne: ollaan keittiössä, ruuanlaitto käsillä, teini seisoo vieressä.
T:- Miks sä pilkot noi tomaatit noin?
Ä: (leikkaa tomaatteja niin että poistaa karaosan) -No katos kun täs on tämmönen sitkee...
T:-Älä rupee mitään luentoo pitään, ei kuule kiinnosta!! (poistuu silmiään pyöritellen) -Tääl ei voi kans mitään kysyä!!

Tilanne: arkiaamu kotona, nuoremmat on hyvässä vauhdissa aamupalalla kun teinikin tulee paikalle.
Ä:(katsoo tulijaa ja hymyilee) -Huomenta!
T:-Ei tartte heti rupee!! (voitelee leipää niin että voiveitsi melkein menee leivän läpi pöytään)- Ihme kyyläämistä..


Tilanne: ollaan ruokakaupassa, jonne vapaaehtoisena mukaan on halunnut teinikin tulla.
Ä:- Laitaks sää hihnalle vai pakkaaksää? (hymyilee ja laittaa hihnalle muovikasseja)
T:-Luuleksää että mä kosken näihin sun tavaroihin, täskin jotain piimää, mieti ny!! Kuka ostaa piimää, paitsi joku viiskytlukulainen. Ton jätskin mä voin pakata. Ja viinirypäleet.
Ä:-No jahah, jos nyt meet autoon siitä vaikka sitten jo edeltä (puree hammasta siinä kaupan tungoksessa hiki otsalla) - Ei tässä ehdi lajitteleen kuule.
T:-Mitä sä rageet heti, ihme tyyppi! Sun kans ei voi kans mihinkään lähtee!! Relaisit sääkin joskus niin pysyis noin välitkin kato, en mää kauaa enää teiän kans oo kaupassakaan käymässä. (alkaa pakata ostoksia tyynesti hymyillen kasseihin).

Ekskjyysmii, saaks tän viä perua?!
Ihanaa on se, että näille asioille voi kaikki päähenkilöt nauraa joskus siinä vaiheessa, kun sen toisenkin ikä alkaa vähintään kakkosella. Kellosta ajan kulua vilkuilevaa ei tietty toi tieto lohduta. Eikä sitä, jolla on jo yksi takana, toinen hiipumassa,kolmas juurikin siinä käsillä , neljäs siinä hollilla ja viides, kuudes, seitsemäs ja kahdeksas oottamassa kiltisti vuoroaan!

2 kommenttia:

  1. Jep. Meil on niin näkyvissä kaikki toi, ja pahin vasta edessä... Apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, apua! Mutta oikeesti kun se siit tutuks lähtee tuleen, niin ne menee jo sitten tutulla kaavalla ne loputkin ;)

      Poista