maanantai 8. joulukuuta 2014

Nettipimento- nykyajan motti (ai niin: Paremmat päivät 6-8 ...)

Kunnian adventti

Meillä poksahti nettiboksi perjantai-iltana, tai eihän me siis tiedetty että mitä tapahtui, kun netti vaan ei koneilla toiminut yhtäkkiä. Puhelimilla kyllä, mutta niistäkään ei paljon apua ole, kun pitäisi pitkiä (isoja) sähköpostien liitteitä availla tai muita vastaavia järjestelmiä käyttää. Lapsia piti ilmoittaa kilpailuihin nettijärjestelmien kautta ja vaikka mitä tehdä, jotka ei toimineetkaan puhelimilla. Yhtäkkiä sitä huomasi olevansa kovin avuton ilman toimivaa nettiä! Odoteltiin siinä sitten aikamme (no koko viikonlopun, tietenkin, kun näitä pyhäpäiviä siunaantui tietenkin matkan varrelle) ja tänään haettiin uusi loota - sellaisilla evästyksillä, että "jaa tää on jo viides boksi tänään kun haetaan, mitähän tää nyt oikein on". "Jotain" on nyt ollut ilmassa, kun boksit on hajoilleet, mutta mistäs noitakin selville ottaa (ainakaan tälläinen maallikko). Tokihan olisimme voineet tehdä häiriöilmoituksen netissä *virn*, joka on sinänsä aika absurdi asia. Joskus kesällä sitä on ollut ihan vapaaehtoisesti kauankin avaamatta koko nettiä, mutta se on tehty ihan tieten jolloin mitään tekemättömiä töitäkään ei ole siellä sähköpostissa siis ollut roikkumassa. Nyt kun tämä tuli näin äkkinäisesti, niin johan oli tahkoomista.


Itsenäisyyspäivä oli kaunis ja ihana, vietettiin se syöden pitkän kaavan mukaan hyvää ruokaa koko iloisen ison perheen läsnäollessa (yksi oli muualla kyläilemässä, mutta saapui kyllä hänkin myöhemmin paikalle) ja tunnelma oli sopivan juhlava, kun on kuitenkin kyse itsenäisyydestä. Siitä että olemme Suomi.


Kaiken maailman touhukalenterit jäivät kyllä hunningolle, kun en saanut niitä puhelimella auki tietenkään, mutta tässä ne tulee käytyä läpi kaikki tyynni tänäpänä!
-Lauantaina piti osata rentoutua ja levätä ja syödä hyvää kotiruokaa: suoritettu!! Moninkerroin :)
-Sunnuntaina piti etsiä oma lähiliikuntapaikka ja liikkua siellä, lähiliikuntapaikat on ilmaisia ja aina käytettävissä olevia yleisiä liikuntapaikkoja kodin läheltä- luistelupaikat, pururadat yms. Käytän näitä kyllä usein ja luistelukelejä (ja hiihtokelejä) siis odotellessa nytkin! Lähiliikuntaa se siivouskin on...
-Tänään pitää vähentää istumista ja vaihtaa kulkemiset jalankulkuun ja pyöräilyyn mahdollisuuksien mukaan, ja harrastaa muutenkin arjen hyötyliikuntaa! Kyllä! Olen jo kantanut toistakymmenkiloista jässikkää sinne tänne ja kuskannut polttopuita pirttiin. Ja tämä on vasta aamu, alku kaikelle!

Nyt pitää kammata pää ja lähteä pukemaan nassikoita kaupunkireissulle. Yksi lapsi tarvitsee kaverisynttäreille lahjan mukaan ja toinen uudet hanskat, huoh.... taas.... Mutta hei, enää pari viikkoa, enää pari  vajaata viikkoa ja alkaa joululoma. Eiks niin? Laskinhan oikein?!


3 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaan nykyisin huomaa, miten tärkeä netti on. Mitään ei enää tahdo saada tehtyä ilman sitä.
  Kaikki tekemäsi liikunta lasketaan hyvin suoritetuksi tuohon touhukalenteriin.
  Mukavaa viikkoa! Ei niitä enää montaa jouluun ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) samoin sulle mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. ilman ei vaan tuu toimeen enää..siis sitä nettiä ;)

  VastaaPoista