keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ihan aikani kuluks vaan


Mitäs teille kuuluu? Mäpä päätin postata teille pari (no, kolme, miksei voi sanoo kolme jos niitä on kolme!!) meidän kauppakuittia. Tollasta normisettiä se yleensä on. Ja siis sakset pituusverrokkina rinnalla on ne isoimmat.

Mulla oli komee kuvakavalkaadi (kerrankin! o-li!) päiväni kulusta, mutta nyt tökki joku kumma tässä kuvasiirrossa. Tuo kuittikuva tuli ihan puskista ja sitäkään ei saanut sitten mihinkään muualle eikä minkään muun kokoisena. Ihan hyväkin tietysti, ettette nää mitä on tullut ostettua. Jotain eineksiä kuitenkin :) Eikun pelkkää orgaanista juurimukulaa meillä vaan syödään, tietenkin.

Muuten mää oonkin vaan huushollannut, sellasta normisettiä. Keittelin keitoksia ja paijasin pikkulapsosia. Niin ja soitin väärään numeroonkin - kotiäidin elämän jännittävyyksiä top vitosessa. Mutta itse soiton aihe oli aika hauska, siis voiko olla toimivampaa puheopetusta kuin tällä paikkakunnalla on! Kun täällähän ei ole puheopetusta ensinnä laisinkaan, sitä saa vaan ja ainoastaan (jossain ties missä) jos ei suurinpiirtein rippikouluiässä tuu mikään kirjain tunnistettavasti suusta. Resurssit, nuo jokaisen kunnan omat pikkupirulaiset, rajoittavat tät kaikkea tämmöistä ylimääräistä hyysäämistä, kuten oikeaoppinen puhe. Noh, meillähän ekaluokkalainen on tankannut ärräänsä sitkeästi ja oikeeseen suuntaan menevin tuloksinkin (siis kotiopeilla), ainastaan sen ottaminen käyttöön oli enää hakusessa. Paljon kivempaa ja sitä paitsi nopeempaa oli sanoa koiraa Heinoksi kuin Reinoksi ja sillälailla. Mä tietysti mietin kaikki mahdolliset, että kiusataanko sitä, oppiiko se sitä ja laitoin jokaikisen vanhempainillan/keksusteluvartin/neuvolanlappusen kommenttiosioon haluni saada lapselle puheopetusta ärrästä. No nyt ihan today oli tullut viestiä, että sitä voitais sitten suunnitella. Muuten ihan hyvä,  mutta poika vetelee ärrän jo ihan suvereenisti joka paikkaan, että sain perua koko jutun! Äly hyvää ja resursseja säästävää toimintaa, eikös.

Nyt en keksi muuta tähän hättään, taidan mennä sohvalle piereksimään ja odotan seuraavaa käskytystä, joka lienee ratsastustunnille kuskaus. Piis äänd laav, ollaan lutunoita toisillemme!

14 kommenttia:

 1. Uhhuh noita kauppakuitteja. Meillä on samanmoisia. Kannoin kuus kassia ruokaa tänään ja eihän se kauaks aikaa riitä. Yheksän litraa maitoa ja perjantaina tai lauantaina viimeistään pitää hakea lisää. Välillä naurattaa, kun joku kumminkin kuvittelee, että meillä varaudutaan maailmanloppuun, niin kuin vähintään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläpäin ei ihmiset oo niin ujoja että tarttis miettiä kuvitteleeko joku - ne sanoo sen kyllä joka kerta ääneen mulle! Naurattaa yhtä paljon vauvanvsippa pesukoneessa.... :D

   Poista
  2. Hoh hoijaa, kirjoitustaitokin hakusessa mulla taas! Siis naurattaa yhtä paljon kuin vaippa pesukoneessa : D

   Poista
 2. Miltä ajalta nup kuitit/ostokset? :) Viikon ostokset vai kuukauden?

  Meillä menee kans kolme litraa maitoa päivässä.. Omat lehmät sais kyllä ostaa jos meitä olis kymmenen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, ei edes viikon! Siinä on kolme noin viidestä kauppareissusta viikossa... heeh! Meillä menee maitoa semmonen 35- 40 litraa viikossa. Aikuisten oikeesti meille on tarjottu lypsävää mutta siihen minä en ryhdy :)

   Poista
 3. Ps.. oltiin eilen neuvolassa..muuten hyvä mutta nvla olis ollut maanantaina..univelkaako? Joo, kiitos kysymästä, sitä on ja paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hupsis! Sattuuhan sitä. Mutta kyllä se siitä, nyt on tuon aika <3

   Poista
 4. Tuollaisia normikauppakuitteja näyttää olevan teidänkin perheessä. Se on jokaisella perheellä varmaan samanmoista jos on useampia lapsia. Silloin kun kaksoset olivat vauvat ja mä kävin vaunujen kanssa kaupassa niin laskin, että se kuorma jota edessäni työnsin oli yli 80 kg. Kyllä silloin vähän tuli myös lihasta....mutta lehmästä haaveilin. Tosin ei ne olis tainneet antaa sitä kerrostaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyökkäysvaunut! Kolmilapsisena kävin kans kävellen kaupassa ja jouduin yhellä kertaa purkaan ostokset kesken matkan kun tuplavaunuissa nukkui kaksi nuorinta ja ostokset alakorissa laittoi painoa senverran lisää jotta jumituin alikulkujalkakäytävän pohjalle sohjoon :D sitten vaan vanhimnan lapsen kans kipitettiin perunapussit ja maitotölkit ensin mäen päälle ja lopuks sitten kulkuneuvo :D pikkasen tuli hiki kans!

   Poista
 5. Ohoh! Meillä tuollaiset kuitit tulee viikon ostoksista ja sitten viikolla vain pientä täydennystä, eli maitoa ja heviä :) Kunhan nuo isommat pojat tuosta vielä vähän isonee, niin ruokaakin alkaa varmaan upota vähän erilailla. Nyt ovat sellaisia rimppakinttuja, että pyhällä hengellä taitavat elää :))
  Itse yritin tällä viikolla soittaa puheterapiaan Siilinjärvelle, mutta sainkin puhelun menemään Hyvinkäälle.. ;) Vähän siellä luurin toisessa päässä mummeli ihmeissään oli, kun kysyin pojan aikaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :) puheterapeuttienpuhelinlangatsolmussa- viikko!

   Poista
 6. Mä vihaan kauppareissuja ja käyn kaupassa harvoin. Sit tuleekin jo kerralla isommat lsskutkin:D

  VastaaPoista
 7. pitkiä on liput,paljo pitempiä ku meillä...hmmm,mitähän mää sitte oikein ostan? muuta ku maitoo,sitähän ku menee varmaan liki10 litraa vuorokaudessa :O

  VastaaPoista