maanantai 13. lokakuuta 2014

Viettäkää kiva ja ahdistava loma!

Tietämättäni olen alkanut loma-ahdistumaan. Tajusinkin tämän vasta nyt, koululaisten syysloman keskeltä, kun kaiken hösäämisen melskeessä huomasin, ettei ahista yhtään. Ja samalla kyllä hokasin, kuinka esimerkiks kesällä ahisti.

Minua! Minähän olen niin avarakatseinen ja rento, kasvatusnero ainakin omasta mielestäni ja varsinkin itsetuntemukseni on huipussaan. Hah - in my dreams.

Minä en ahdistu(nut) mistään lasten aiheuttamista paineista kuitenkaan. Pienet ei osaa paineita asettaa ja isommat ei meillä sitä tee. Ne osaa olla jotenkin rennommin kuin äiteensä (thankGodforthat). Tottahan ne kaikki tykkää reissata, mutta tykkää ne olla kotonakin. Aivan kuten minäkin. [Ja mies nyt olis missä vaan missä mekin ollaan. Se reissaa tietysti työkseenkin, että sille kaikki on hyvin kotoista :) ] Silti jotenkin - ei edes ulkopuolelta - vaan sisäpuoleltani tulevat paineet tekivät kesällä minulle tepposen.

-Välillä mietin, että on paljon paikkoja näkemättä, joissa haluaisin käydä ennen kuin aika loppuu. (Ja aika = elämä, joskushan se kuitenkin kuulkaa loppuu!). Ikäahdistus? Omg.

-Kesällä tietenkin mietin, että on paikkoja joissa pitää käydä hyvän sään aikana ja ikinähän ei tiedä jos on hyvä sää just nyt, että onko enää huomenna. Liikaa hellettä, sadetta, jotain!

-Sitten on nää pahimmat, eli liian helpot. Metsäretki, järvenranta, laiturikahvit, polkupyörällä-jätskikiskalle- reissut. Niitähän voi tehdä koska vaan - ja sitten yhtäkkiä huomaa ettei ole tehnyt yhtään mitään (muka) ja alkaa kauhea suorittaminen, tai alkais, jos olis vähän vikkeläliikkeisempi. Minä kun päkitän suorittamistakin vastaan, mutta ahdistun mielessäni silti.

Huh. Ei mitään paineita siis ensi kesälle *virn*.  Me lähdetään tänään risteilylle ja ollaan tyytyväisiä että edes päästään sinne. Nuhat pienenemään päin, oksutauti ei tullut meille (liki liippas kahdesti!) ja yleensäkin ollaan kaikki kokoonpanossa mukana. Että kaikki tästä eteenpäin on vaan plussaa! Mutta joka kerta ei kyllä tarttis sairaalasta käydä hakemassa sitä tyyneyttä lomanviettoon, että voishan sitä jo oppia muutenkin olemaan ahdistumatta. Vai voisko.

1 kommentti:

  1. luin että avarakatseinen ja hento :D mutt sää oot oikeesti avarakatseinen ja rento,niinku mainitsit :P

    VastaaPoista